autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

13.06.2019

Generali Belgium wordt Athora Belgium.

Generali Belgium is in mei 2019 inderdaad van naam veranderd. Het logo van de bruine gevleugelde leeuw zal verdwijnen en vervangen worden door het blauwe logo van Athora op een witte achtergrond.

Wie is Athora?

Athora Holding Ltd is een jonge groep die in 2014 werd opgericht.

Het is een nieuw verzekeringsmerk dat zich in Europa vestigt, door een groep genaamd Athora Holding Ltd, gespecialiseerd in levensverzekeringen en herverzekeringen (d.w.z. de verzekeraar van de verzekeraars). Zijn maatschappelijke zetel bevindt zich in Bermuda, de plaats van zijn hoofdkantoor voor herverzekering (Athora Life Re) op de Britse archipel in Noord-Amerika.

De groep breidt zijn activiteiten in Europa verder uit met de overname van achtereenvolgens Delta lloyd (Duitsland) (2015), recent Aegon Ireland, en Generali Belgium (januari 2019). Ook de aankoop van VIVAT SA in Nederland, met de overdracht van de tak Niet-leven aan de NN Group (ING bij ons), staat op til.

Voor de Athora Holding was er de Athene Holding Ltd, een maatschappij die in de VS in 2009 werd opgericht na de financiële crisis door twee managers van Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen, voorafgaand aan de Athora Holding Ltd, en die een (minderheids)aandeel in de Athora Holding Ltd aanhoudt. Athene is sinds bijna 10 jaar succesvol actief in de VS.

Generali Belgium verandert van naam

Dit is de 11e grootste verzekeringsmaatschappij in België op het moment van de aankoop door de Athora Groep. Generali Groupe richtte zijn Belgisch filiaal, Generali Belgium, in 1976 op, als resultaat van de fusie tussen de "Compagnie Générale de Trieste" en "Concorde Minerve". Générali Belgium groeide in de tak Niet-Leven (autoverzekering, wonen, BA gezin, …) in 1993 na de fusie-operatie met de maatschappijen "Les Patrons Réunis" en l'Union des Assureurs".

“Met Athora creëren wij een nieuw merk in de Europese verzekeringsmarkt”, aldus Eric Viet, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Athora Belgium. “Athora Belgium maakt nu deel uit van een snel groeiende verzekeringsgroep. Athora koestert langetermijnambities in België en wil niet enkel op een organische manier blijven groeien met behulp van zijn partnermakelaars maar ook deze groei versnellen door het overnemen van portefeuilles of andere verzekeringsmaatschappijen.”
Voor de klant verandert er niets. Enkel de naam, het logo en de website van onze maatschappij wijzigen. We blijven een Belgische maatschappij
, aldus Dorsan van Hecke, CEO van Athora Belgium.

Goed om weten: bent u klant van Generali Belgium voor uw autoverzekering? Wees gerust, Athora Belgium behoudt de beheerpolitiek van Generali Belgium en blijft een Belgische onderneming. Niets verandert dus voor uw autoverzekering of uw woningverzekering. Alle voorwaarden blijven geldig, inclusief de garanties van het Garantiefonds voor de houders van een individuele levensverzekering.


Over Athora Belgium N.V.
Athora Belgium (het vroegere Generali Belgium) is sinds 1901 aanwezig in België. Het bedrijf telt 400 medewerkers, bedient 530.000 klanten en biedt een waaier aan levens- en schadeverzekeringen aan via een netwerk van om en bij de 1.000 onafhankelijke makelaars. In 2018 bedroegen de totale premie-inkomsten ongeveer €685 miljoen. De activaportefeuille van Athora Belgium bedraagt ongeveer €6,5 miljard. Meer info vindt u op www.athora.com/be

Over Athora Holding Ltd.
Athora is een verzekeraar en herverzekeraar die zich focust op de Europese markt. Het bedrijf zet haar focus, kapitaal, tijd en technische expertise in om klanten een stabiel en langetermijn rendement op haar producten aan te bieden. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Athora Belgium N.V., Athora Lebensversicherung AG (Wiesbaden), Athora Ireland plc (Dublin) en Athora Life Re Ltd (Bermuda). De Athora groep heeft ongeveer 800 medewerkers, 800.000 polishouders en een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer €15 miljard. Voor meer informatie: www.athora.com

 
Publiciteit