autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

hagel belgie autoverzekering

Dekt uw autoverzekering hagelschade ?

17.06.2014
De onweersbuien van begin juni 2014 hebben heel wat schade aan auto’s aangericht. Naar schatting 42.000 voertuigen hebben beschadigingen aan het koetswerk of de ruiten. De herstelkosten kunnen makkelijk tot enkele duizenden euro’s oplopen. Dan is het handig dat de verzekering tussenkomt. Maar dat is niet altijd zo. Een bijkomende dekking voor glasbreuk of een mini omnium is daarom aangewezen of een BA Auto met optie glasbreuk.

Elke autobezitter is verplicht een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten. Die dekt de schade toegebracht aan derden, maar niet de schade aan het eigen voertuig.

De hagelschade opgelopen tijdens de recente onweders is dus NIET gedekt door de basis BA Auto.
Wel is het mogelijk bij verschillende maatschappijen een optie voor glasbreuk te nemen. Dan zal de verzekeraar een gebarsten of gebroken ruit wel vergoeden. In vele gevallen zonder vrijstelling als de herstelling gebeurt bij een erkende partner (vaak is dat Carglass).

hagelschade auto vergoedingVeilig met Mini Omnium
Als aanvulling op de BA Auto dekt de Omnium de schade aan uw voertuig die niet werd toegebracht door een ander voertuig. Het kan gaan om brokken die u zelf teweeg bracht of door externe factoren, zoals noodweer, ontstonden.

Dan volstaat de Mini Omnium die naast glasbreuk meestal ook de dekking voor ‘natuurkracht’ waaronder hagel omvat. Dit betekent dat de maatschappij ook alle schade aan het koetswerk vergoedt. Niet onbelangrijk als je weet dat de herstelling van enkele tientallen deukjes ten gevolge van inslagen van hagel al gauw enkele duizenden euro’s kan kosten. Dan is de extra kost van de premie voor een Omnium al gauw terugverdiend.

Vergoeding door Rampenfonds?

Gezien het grote aantal beschadigde wagens gaan er stemmen op om de onweersbuien van juni als ‘Algemene ramp’ te bestempelen. Dan kan het Rampenfonds tussenkomen en wie geen BA Auto met optie glasbreuk of Mini Omnium had afgesloten een schadevergoeding uitkeren.

Normaal komt het Rampenfonds enkel tussen bij onverzekerbare schade. Gewone hagelschade valt hier niet onder, maar gezien het uitzonderlijk hevige karakter van de voorbije hagelbuien werden deze als ‘natuurramp’ beschouwd en kan er dus een schadevergoeding gegeven worden.

Er zullen wellicht bepaalde voorwaarden gesteld worden en waarschijnlijk wordt niet de volledige schade vergoed, maar zal een vrijstelling gelden die rekening houdt met onder meer de leeftijd van de auto.

 
 
Publiciteit
 
 
Meest gelezen news
 
De groene verzekeringskaart wordt wit en elektronisch vanaf 1 juli 2020
 
Crashform: Wist u dat uw aanrijdingsformulier vanaf smartphone of tablet kunt melden?
 
Omnium zonder franchise, echt? En tegen welke prijsverschil?
 
Een goedkope autoverzekering in België Waar kan ik dat vinden?
 
Uw autoverzekering berekenen, gratis en in enkele clicks via Internet
 
Schade aan uw motor veroorzaakt door een steenmarter: komt uw omnium tussen?
  Een sterretje laten herstellen en niet verzekerd. Vergelijk de prijzen.
  Car@ttest.be : uw schade attest (gevraagd voor de bonus malus) online raadplegen
 
Waarom de prijzen van de Omnium autoverzekering vergelijken?
 
Waarom de prijzen van de contracten BA autoverzekering vergelijken?
  Voorruit vervangen : de prijzen kunnen oplopen tot het ... drievoudige in België
  Bereken uw autoverzekering bij AG Insurance met enkele clicks