autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

Autobijstand: wanneer is het interessant te kiezen voor de garantie autobijstand ?

Wat is het verschil tussen de bijstand auto en de autoverzekering?

 

Wat is het verschil tussen een autobijstand en een autoverzekering? Het is niet altijd gemakkelijk om het verschil te begrijpen, omdat inderdaad steeds een beperkte autobijstand voorzien is in uw autoverzekering. Een woordje uitleg zal duidelijkheid verschaffen.

 
Bijstand in de autoverzekering
Autobijstand afzonderlijk genomen
Komt tussen bij een ongeval
Tussenkomst bij mechanische panne, lekke band
Tussenkomst ook als ik een fout maak: verlies sleutels, foute brandstof getankt, lichten laten branden Ö
Tussenkomst in BelgiŽ
Tussenkomst in Europa

Enkel bij een ongeval
Betalende optie
Vervangwagen beschikbaar
Vaak betalende optie en enkel bij een ongeval
Betalende optie

 

Zoals blijkt uit de tabel:

De minimale bijstand die altijd door uw verzekeringsmaatschappij zal worden uitgevoerd wanneer u een ongeval heeft, zelfs als u enkel de BA Auto heeft. Deze bijstand voorziet vaak geen vervangauto en zal niet tussenkomen bij een lekke band of een panne.

Optionele autobijstand bij dezelfde maatschappij als uw autoverzekering: in dit geval bent u meestal gedekt voor pech, ook in andere landen, naargelang van het type bijstand dat u hebt afgesloten, en afhankelijk van de gekozen optie heeft u indien nodig recht op een vervangvoertuig.

Autobijstand bij een andere verzekeringsmaatschappij: als u een voertuig heeft dat al een paar jaar oud is en verzekerd is bij maatschappij X, belet niets u om bijstand te nemen bij een ander maatschappij, die zelfs gespecialiseerd is op dit gebied zoals Touring, VTB-VAB of Europ Assistance.

 
Ons advies: niemand is veilig voor een band die wordt doorboord door een voorwerp dat op de weg ligt (nagel, schroef, bout) of een lek als gevolg van een botsing tegen een stoeprand (de klap op de velg veroorzaakt luchtverlies) of zelfs een lekkend ventiel (fabricage- of montagefout). Dit vertegenwoordigt 16% van de gevallen van de interventies voor bijstand, om nog maar te zwijgen van lege batterijen (31% van de gevallen) of geblokkeerde remmen. Het nemen van een minimale bijstand is dus vaak zeer handig.
  Hulp en pechverhelping bij auto's
  Prijsvergelijkingstabel
  Batterijpech: voorkom oplichterij
  Winterbanden: echt nuttig ?
  Auto bijstand: waarom doen ?
 
  Publiciteit