autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

Autoverzekering: wanneer is het interessant voor de garantie Bijstand auto te kiezen?

Wat is het verschil tussen de bijstand auto en de autoverzekering?

 

Het is niet altijd even duidelijk om de verschillen te begrijpen, want het is waar dat een kleine bijstand auto reeds in uw autoverzekering is inbegrepen Een korte uitleg ter verduidelijking is dan ook aangewezen

Type interventie
Bijstand in autoverzekering
Bijstand auto apart te nemen
Tussenkomst bij ongeval
Tussenkomst bij mechanische panne, platte band, batterij
Tussenkomst ook als ik zelf een fout maak: verlies sleutels, foute brandstof, lichten niet gedoofd. . . .
Tussenkomst in België
Tussenkomst in Europa

enkel bij een ongeval
Optie
Een vervangwagen wordt voorzien
Optie vaak betalend en enkel bij een ongeval
Optie

 

  Publiciteit

 

 

Uit deze tabel blijkt dus dat :

Uw verzekeringsmaatschappij voorziet steeds een minimale bijstand wanneer u een ongeval hebt, zelfs wanneer u enkel de basis BA auto heeft. Deze bijstand levert vaak geen vervangwagen en komt niet tussen bij een lekke band of als u in panne valt.

De Bijstand auto nemen bij dezelfde maatschappij die uw autoverzekering levert is een optie: in dat geval bent u in het algemeen gedekt voor pannes, ook in andere landen, naargelang het type bijstand dat u afsloot. Afhankelijk van de optie die u koos zal u een vervangwagen krijgen als dat nodig is.

De Bijstand auto nemen bij een andere maatschappij: als u een wat oudere wagen hebt die verzekerd is bij maatschappij Y, belet niets u een bijstand auto af te sluiten bij een andere maatschappij, of bij specialisten zoals Touring, VTB-VAB of Europ Assistance.

 
Ons advies: Iedereen kan wel eens een platte band oplopen door een voorwerp (spijker, bout, . . . ) dat op de weg rondslingerde, na een contact met een stoeprand (door de klap tegen de velg ontsnapt er lucht), of een kapot ventiel (door een fabricage-of montagefout). Dat maakt 16% uit van de interventies voor bijstand, om nog maar te zwijgen van een platte batterij (31% van de gevallen) of geblokkeerde remmen. Een minimale bijstand voor pechverhelping kan dus zeker nuttig zijn.
 
  Publiciteit