autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

 

Forfaitaire jaarlijkse verkeersbelasting
Geldig van 01/07/2019 tot en met 30/06/2020

Een aantal specifieke categorieën van voertuigen is onderworpen aan een forfaitaire verkeersbelasting, ongeacht het vermogen van de motor, de MTM, etc. Het forfait wordt jaarlijks geïndexeerd op 1 juli.

Voor wie?

Militaire voertuigen

Voor militaire voertuigen die deel uitmaken van een militaire verzameling, die sedert meer dan 30 jaar in het verkeer zijn gebracht en die zijn ingeschreven onder een specifieke nummerplaat voor oldtimers (O-plaat), wordt de forfaitaire verkeersbelasting aangerekend.

Bij de bepaling van de ouderdom van het voertuig is de datum van eerste inschrijving bepalend en niet het bouwjaar van het voertuig.

Het betreft hier voertuigen andere dan een personenauto, auto voor dubbel gebruik, minibus of motorfiets.

Oldtimers

Voor personenauto's, auto's voor dubbel gebruik, minibussen en motorfietsen die bij het ontstaan van de belastingschuld voor de verkeersbelasting sedert meer dan 25 jaar in het verkeer zijn gebracht wordt de forfaitaire verkeersbelasting aangerekend.

Bij de bepaling van de ouderdom van het voertuig is de datum van eerste inschrijving bepalend en niet het bouwjaar van het voertuig.

Het forfaitaire tarief voor verkeersbelastingen wordt toegekend louter op basis van de leeftijd van het voertuig, en is niet afhankelijk van een inschrijving onder de specifieke oldtimer-nummerplaat (O-plaat).

De inschrijving onder een specifieke O-plaat stelt limieten aan het gebruik van het voertuig; een inschrijving onder een gewone nummerplaat laat dagelijks gebruik toe. Dit heeft geen enkele invloed op de verschuldigde verkeersbelasting.

Het forfaitair tarief wordt automatisch toegekend; u hoeft dit niet aan te vragen.

Kampeer- en bootaanhangwagens

Ook kampeer-en bootaanhangwagens worden forfaitair belast, maar dit staat los van de ouderdom van het voertuig. Deze aanhangwagens zijn steeds onderhevig aan het forfait

De forfaitaire verkeersbelasting bedraagt
€ 37,90
   
Een folder " Tarieven van de verkeersbelasting 2019/2020"
  1. Verkeersbelasting en aanvullende verkeersbelasting
  2. Belasting op de inverkeerstelling
  3. Accijnscompenserende belasting

    >> PDF Brochure downloaden
   

Bespaar tot 350€ op uw verplichte BA autoverzekering

Autoverzekering simulatie
U moet geen expert zijn: alle contracten voor een BA autoverzekering hebben dezelfde wettelijke basis: enkel de prijs en eventuele bijkomende diensten variëren. Vergelijk dus zeker de tarieven om elk jaar tot 300€ te besparen.
Kijk na of u niet teveel betaalt voor uw autoverzekering
Vergelijk 15 verzekeraars
en bespaar tot 300€ per jaar!
 
  Publiciteit