autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

 
ING autoverzekering

Wat gebeurt na een schadegeval?

Uw BA premie na een schadegeval bij ING

ING heeft de reputatie zijn autoverzekeringspremies fors te verhogen als u een ongeval veroorzaakt waarvoor uw fout werd vastgesteld.

Toch hoeft het niet dramatisch te zijn als u dat overkomt:

  1. De wet voorziet dat u uw contract binnen de 30 dagen na de schadevergoeding kan opzeggen in zo’n geval en een andere maatschappij mag zoeken.

  2. ING stelt ook een andere oplossing voor: u kan uw eerste ongeval “neutraliseren” door een extra premie te betalen (van 13% in het voorbeeld van ING en 22% bij onze test). Daarmee hebt u recht op een ‘Joker’ of zoals ING het noemt: “een bescherming tegen een verhoging van de premie na een ongeval”. Volgens ING blijven hun tarieven voordelig, ondanks deze meerkost.
 

Bescherming premie na schadegeval (betalend)

Bij een eerste schadegeval gedurende het verzekeringsjaar van de verzekerde wagen, garandeert ING dat het schadegeval geen invloed heeft op het aantal jaren zonder schade indien u geopteerd hebt voor een “bescherming premie na schadegeval”, en die ook heeft betaald.

Hoeveel kost deze bescherming of Joker?

ING maakt automatisch de berekening als u een online offerte voor een autoverzekering aanvraagt en geeft ook een voorbeeld in zijn FAQ’s. Het gaat om een meerkost van 27€/jaar tegenover een premie BA Auto van 210€/jaar of een verhoging van de premie van 13% in dit geval. Voor onze test met een VW Golf TDI van 2012 met een BA autoverzekering van 233€ en een bonus-malus 0, vraagt ING 51€ extra voor deze bescherming of een verhoging van 22% .

 
 
 
 

Publiciteit
Goedkope autoverzekering ?
simulatie autoverzekering
 
Verzekeraar
Verplichte BA
BA met Omnium
  rechterpijl Corona Direct
(12.000 Km/jaar)
259 €
664 €
  rechterpijl Yuzzu (ex-Touring)
220 €
743 €
  rechterpijl KBC
340 €
1.103 €
  rechterpijl Ethias
301 €
635 €
  rechterpijl Aedes (50 jaar)
270 €
705
  rechterpijl Corona Direct
Klassieke Formule
379 €
840 €
autoverzekering simulatie
*Premie voor een bestuurster geboren in 1968, bediende bonus-malus 0, in Vlaams Brabant, privé-gebruik en woonwerkerkeer. De wagen is een VW Golf VII diesel 85 KW, 27.433 EUR excl. btw. die geen rijhulpsystemen hebben. Vrijstelling van +/- 500 EUR in Omnium. Simulatie volgens tarieven geldig op 26.01.2022