autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

touring autoverzekering

Touring: de Omnium

Wat is een Omnium?

In tegenstelling tot de BA Auto die verplicht is, is de Omnium een bijkomende dekking die u toevoegt aan uw autoverzekering. Ze is nooit verplicht, maar kan wel nuttig zijn want ze komt tussen om uw eigen schade te vergoeden bij een ongeval waarbij u in fout bent, alsook bij diefstal.

Wat Autoverzekering-berekenen.be hierover zegt:

Uniek in Belgi√ę : een degressiviteit van de premie op basis van de leeftijd van de wagen, op √©lk voertuig vanaf de onderschrijving √©n elk jaar opnieuw bij contracthernieuwing.

Touring Verzekeringen biedt de klassieke Omnium aan en een originele Omnium formule, genaamd “Essentium”, die een mini-Omnium en totaalschade (perte totale) omvat: vooral handig als uw wagen 3 jaar en max. 5 jaar oud is en nog verder moet worden afbetaald.

Deze Essentium formule valt minder duur uit dan een volledige Omnium als u bedenkt dat u geen ongeval in fout en de bijbehorende reparatiekosten zal hebben, maar uiteraard wordt wel diefstal of totaalschade aan uw auto gedekt. Touring Verzekeringen devalueert uw wagen naar keuze: ofwel 1% per maand (zeer klassiek), ofwel houdt uw wagen zijn nieuwwaarde gedurende 1 jaar en zakt vervolgens 1% per maand vanaf de 13e maand.

 

Voorbeelden prijzen Full Omnium

Om zelf te betalen in ongelukgeval
BA
Omnium
Totaal
franchise van 2,5%
312 €
601 €
454 €
912 € 
766 €
Zonder franchise 0 €
312 €
692 €
530 €
1.004 €
842 €

*Onze voorbeelden zijn gebaseerd op een 49 jaar bestuurster met bonus-malus 0 die rijdt met een nieuwe GolF VII (2017) diesel 1.6 CRTDI met een vermogen van 85kw/115 pk met een waarde van 20.165€ excl.btw. , die 3370 Boutersem woont, en die jaarlijks tussen 20.000km en 30.000 km aflegt.
-- Simulatie volgens het tarief geldig op 02.11.2017.

Voorbeelden prijzen Mini - Omnium


Voor deze formules zijn er geen franchise
BA
Omnium
Totaal
Omnium Essentium GLX (voor auto + 3)
312 €
367 €
257 €
569 €

mini - omnium GLX
(voor auto + 5)

312 €
220 €
123  €
434 €

*Onze voorbeelden zijn gebaseerd op een 49 jaar bestuurster met bonus-malus 0 die rijdt met een nieuwe GolF VII (2017) diesel 1.6 CRTDI met een vermogen van 85kw/115 pk met een waarde van 20.165€ excl.btw. , die 3370 Boutersem woont, en die jaarlijks tussen 20.000km en 30.000 km aflegt.
-- Simulatie volgens het tarief geldig op 02.11.2017.

 

Touring Verzekeringen stelt 3 Omnium formules voor:

 • Volledige Omnium
 • Essentium Omnium
 • Gedeeltelijke Omnium
U moet dus nog enkel de goede keuze maken.

Volledige Omnium

Met de Volledige Omnium bent u altijd verzekerd, ook bij ongeval in fout. Inbegrepen schade bij diefstal, glasbreuk, vandalisme, aanrijding met dieren, natuurgeweld, brand.
 • Schadeloosstelling bij ongeval, wat ook de schade is
 • Vergoeding van de waarde van uw voertuig als u in fout bent
 • Vervangwagen (bij ongeval of diefstal)
 • Korting op uw premie mogelijk afhankelijk van uw franchise (zie premie na schadegeval)

Mogelijke franchises

Touring Verzekeringen laat u toe uw Omnium verzekeringspremie te beperken als u aanvaardt zelf een klein of groter gedeelte van de reparatiekosten (de franchise of vrijstelling) uit eigen zak te betalen.

Hoe meer u zelf wil betalen, hoe lager de premie zal uitvallen. Het is een beetje een gok, een financieel risico dat u al dan niet wenst te nemen. Opgelet: kleine tussenkomsten, die minder dan 2,5% van de waarde van de wagen bedragen, blijven voor uw rekening.
 

 Korting op uw premie afhankelijk van uw vrijstelling :

0%
na een ongeval gaat u ermee akkoord tot 2,5% van de waarde van uw voertuig (catalogusprijs ex.BTW + opties) bij te dragen voor de reparaties, behalve wanneer de kosten voor de herstelling hoger uivallen dan 2,5% van de verzekerde waarde van het voertuig. In dat geval is de vrijstelling 0% (Engelse franchise) en betaalt u niets.
2,5%
uw premie wordt verlaagd en na een ongeval gaat u ermee akkoord 2,5% van de waarde van uw voertuig (catalogusprijs ex. BTW + opties) bij te dragen voor de reparaties.
5%
uw premie wordt verlaagd en na een ongeval gaat u ermee akkoord 5% van de waarde van uw voertuig (catalogusprijs ex.BTW + opties) bij te dragen voor de reparaties.
7,5%
uw premie wordt verlaagd en na een ongeval gaar u ermee akkoord 7,5% van de waarde van uw voertuig (catalogusprijs ex. BTW + opties) bij te dragen voor de reparaties.
10%
uw premie wordt verlaagd en na een ongeval gaat u ermee akkoord 10% van de waarde van uw voertuig (catalogusprijs ex.BTW + opties) bij te dragen voor de reparaties.

Noteer wel dat de franchise niet geldt:
 • als blijkt dat de derde volledig aansprakelijk is voor de schade
 • als u ontegensprekelijk in uw recht bent
 • bij totaalschade van het voertuig

 Vergoeding van de waarde bij een perte totale volgens 2 mogelijke  formules:

Formule GLX – de waarde van uw voertuig is voor 100% gewaarborgd gedurende 12 maanden (de eerste 12 maanden te rekenen vanaf de datum van de eerste inverkeerstelling van het voertuig). Vanaf de 13de maand is er een waardedaling van 1% per maand voorzien.
Formule L – waardedaling van 1% per maand, vanaf de eerste maand (te rekenen vanaf de datum van de eerste inverkeerstelling van het voertuig).
 

Omnium Essentium

Omnium Essentium is een formule die vooral geschikt is voor wagens ouder dan 3 jaaren en max. 5 jaar oud. Ze dekt de schade aan uw voertuig bij perte totale. Inbegrepen de schade bij diefstal, vandalisme, aanrijding met dieren, natuurgeweld, brand.
 • Vergoeding van de waarde van uw voertuig als un in fout bent
 • Vervangwagen (bij ongeval of diefstal)
 • Geen enkele franchise te betalen (behalve voor schade aan de voorruit niet gerepareerd bij Carglass & Touring Glass en voor (poging tot) diefstal van losse onderdelen of enkel accessoires.

Mini Omnium

De Mini Omnium is een formule speciaal voor wagens ouder dan 5 jaar. Ze dekt de schade aan uw voertuig. Inbegrepen de schade bij diefstal, aanrijding met dieren, natuurgeweld, brand.
 • Geen enkele franchise (behalve voor schade aan de voorruit niet gerepareerd bij Carglass & Touring Glass en voor (poging tot) diefstal van losse onderdelen of enkel accessoires.
 • Vervangwagen (bij ongeval of diefstal)

Welke schadevergoeding zal ik van Touring Verzekering ontvangen bij een perte totale?

Voor wagens van maximum 5 jaar spreekt men van de conventionele waarde. De schadevergoeding zal vastgesteld worden op van de verzekerde waarde met een afschrijvingspercentage o.b.v. de waarde van de wagen:
 • Vanaf de 1ste maand (te rekenen vanaf de datum van de eerste inverkeerstelling van het voertuig): min 1% per begonnen maand met de Formule L
 • Vanaf de 13e maand (te rekenen vanaf de datum van de eerste inverkeerstelling van het voertuig): min 1% per begonnen maand met de Formule GLX

Vergoeding na schadegeval

Leeftijd van het voertuig op het
moment van de totaalschade
Vergoeding BIV
%
Minder dan 1 jaar
100
1 jaar tot minder dan 2 jaar
90
2 jaar tot minder dan 3 jaar
80
3 jaar tot minder dan 4 jaar
70
4 jaar tot minder dan 5 jaar
60
5 jaar tot minder dan 6 jaar
50
 
 
 
Ontvang een gratis berekening voor uw autoverzekering
touring autoverzekering
Vrijblijvend, onmiddellijke berekening
 
 
 
 
Goedkope autoverzekering ?
simulatie autoverzekering
 
Verzekeraar
Verplichte BA
Omnium alleen
  ING
229 €
474 €
  Touring
312 €
454 €
  Generali
306 €
529 €
  Ethias
270 €
539 €
  Corona Direct
336 €
611 €
  P&V
346 €
583 €
autoverzekering simulatie
*Premie voor een 49-jarige bestuurder, bediende bonus-malus 0 voor een VW Golf VII diesel (2017) 1.6 CRTDI. 85 KW, 20.165‚ā¨ excl. BTW in Vlaams Brabant, privé-gebruik en woonwerkerkeer. Vrijstelling van 500€ in Omnium.