autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

touring autoverzekering

Yuzzu (ex-Touring verzekeringen) : prijs van Omnium en infos

Wat Autoverzekering-berekenen.be hierover zegt:

UNIEK ! Omnium waarvan de prijs jaar na jaar daalt met 2% tot 5%
In tegenstelling tot alle andere maatschappijen (behalve P&V), houdt Yuzzu rekening met de leeftijd van uw wagen: uw premie Gedeeltelijke of Volledige Omnium daalt elk jaar met 2% tot 5%. Hier realiseert u dus een mooie besparing.

Omnium voor voertuigen +3 jaar
Yuzzu biedt klassieke Omniums en een originele Omnium, genaamd "Essentium", aan die een mini-Omnium + totaalverlies omvat, die nuttig kan zijn als uw wagen 3 jaar oud is en nog onder een krediet valt.

Waardevermindering van uw wagen
Yuzzu voert een waardevermindering van uw wagen naar keuze door: ofwel 1% per maand vanaf de 1e maand, ofwel behoudt uw wagen zijn nieuwwaarde gedurende 1 jaar en vervolgens zakt ze 1% per maand vanaf de 13e maand.

 

Voorbeelden prijzen Full Omnium bij Yuzzu

Prijs Full-Omnium voor een VW GOLF diesel 85/115
met en zonder franchise bij Yuzzu
Om zelf te betalen in ongelukgeval Prijs
BA
Prijs Omnium Totaal
Offerte Aanvragen
franchise van 2,5%

220 €

522  €

743 €

Gesponsord
Zonder franchise

220 €

605 €

825 €  

Gesponsord
*Onze voorbeelden zijn gebaseerd op een 50 jaar bestuurster met bonus-malus 0 die rijdt met een nieuwe GolF VII diesel met een vermogen van 85kw/115 die geen rijhulpsystemen hebben, met een waarde van  € 22.400 excl.btw.die 3370 Boutersem woont, en die jaarlijks tussen 20.000km en 30.000 km aflegt. -- Simulatie volgens het tarief geldig op 01.10.2020.
Prijs Full-Omnium voor een Renault Clio diesel 81 kw
met en zonder franchise
Om zelf te betalen in ongelukgeval Prijs
BA
Prijs Omnium Totaal
Offerte Aanvragen
franchise van 2,5%

220 €

546  €

766 € 

Gesponsord
Zonder franchise

220 €

653  €

873 €  

Gesponsord
*Onze voorbeelden zijn gebaseerd op een 50 jaar bestuurster met bonus-malus 0 die rijdt met een nieuwe Renault Clio (2019) Diesel met een vermogen van 81kw/110 pk met een waarde van  € 16.038 excl.btw. en 2 rijhulpsystemen (Adaptive Cruise Control en Autonoom noodstopsysteem), die 3370 Boutersem woont, en die jaarlijks tussen 20.000km en 30.000 km aflegt. -- Simulatie volgens het tarief geldig op 01.10.2020.

Voorbeelden prijzen Mini - Omnium

Voor deze formules zijn er geen franchise BA Omnium Totaal
Offerte Aanvragen
omnium Essentium GLX

220 €

356  €

576 €

Gesponsord

mini - omnium GLX

220 €

291 €

511 €

Gesponsord
*Onze voorbeelden zijn gebaseerd op een 50 jaar bestuurster met bonus-malus 0 die rijdt met een nieuwe GolF VII (2020) diesel 1.6 CRTDI met een vermogen van 85kw/115 pk met een waarde van 22.400€ excl.btw. , die 3370 Boutersem woont, en die jaarlijks tussen 20.000km en 30.000 km aflegt. -- Simulatie volgens het tarief geldig op 01.10.2020.
 

Yuzzu Verzekeringen (ex-Touring Verzekeringen) stelt 3 Omnium formules voor:

 • Volledige Omnium
 • Essentium Omnium
 • Gedeeltelijke Omnium
U moet dus nog enkel de goede keuze maken.

Volledige Omnium

Met de Volledige Omnium bent u altijd verzekerd, ook bij ongeval in fout. Inbegrepen schade bij diefstal, glasbreuk, vandalisme, aanrijding met dieren, natuurgeweld, brand.
 • Schadeloosstelling bij ongeval, wat ook de schade is
 • Vergoeding van de waarde van uw voertuig als u in fout bent
 • Vervangwagen (bij ongeval of diefstal)
 • Korting op uw premie mogelijk afhankelijk van uw franchise (zie premie na schadegeval)

Mogelijke franchises

Yuzzu Verzekeringen laat u toe uw Omnium verzekeringspremie te beperken als u aanvaardt zelf een klein of groter gedeelte van de reparatiekosten (de franchise of vrijstelling) uit eigen zak te betalen.

Hoe meer u zelf wil betalen, hoe lager de premie zal uitvallen. Het is een beetje een gok, een financieel risico dat u al dan niet wenst te nemen. Opgelet: kleine tussenkomsten, die minder dan 2,5% van de waarde van de wagen bedragen, blijven voor uw rekening.
 

 Korting op uw premie afhankelijk van uw vrijstelling :

0%
na een ongeval gaat u ermee akkoord tot 2,5% van de waarde van uw voertuig (catalogusprijs ex.BTW + opties) bij te dragen voor de reparaties, behalve wanneer de kosten voor de herstelling hoger uivallen dan 2,5% van de verzekerde waarde van het voertuig. In dat geval is de vrijstelling 0% (Engelse franchise) en betaalt u niets.
2,5%
uw premie wordt verlaagd en na een ongeval gaat u ermee akkoord 2,5% van de waarde van uw voertuig (catalogusprijs ex. BTW + opties) bij te dragen voor de reparaties.
5%
uw premie wordt verlaagd en na een ongeval gaat u ermee akkoord 5% van de waarde van uw voertuig (catalogusprijs ex.BTW + opties) bij te dragen voor de reparaties.
7,5%
uw premie wordt verlaagd en na een ongeval gaar u ermee akkoord 7,5% van de waarde van uw voertuig (catalogusprijs ex. BTW + opties) bij te dragen voor de reparaties.
10%
uw premie wordt verlaagd en na een ongeval gaat u ermee akkoord 10% van de waarde van uw voertuig (catalogusprijs ex.BTW + opties) bij te dragen voor de reparaties.

Noteer wel dat de franchise niet geldt:
 • als blijkt dat de derde volledig aansprakelijk is voor de schade
 • als u ontegensprekelijk in uw recht bent
 • bij totaalschade van het voertuig

 Vergoeding van de waarde bij een perte totale volgens 2 mogelijke  formules:

Formule GLX – de waarde van uw voertuig is voor 100% gewaarborgd gedurende 12 maanden (de eerste 12 maanden te rekenen vanaf de datum van de eerste inverkeerstelling van het voertuig). Vanaf de 13de maand is er een waardedaling van 1% per maand voorzien.
Formule L – waardedaling van 1% per maand, vanaf de eerste maand (te rekenen vanaf de datum van de eerste inverkeerstelling van het voertuig).
 

Omnium Essentium

Omnium Essentium van Yuzzu is een formule die vooral geschikt is voor wagens ouder dan 3 jaaren en max. 5 jaar oud. Ze dekt de schade aan uw voertuig bij perte totale. Inbegrepen de schade bij diefstal, vandalisme, aanrijding met dieren, natuurgeweld, brand.
 • Vergoeding van de waarde van uw voertuig als un in fout bent
 • Vervangwagen (bij ongeval of diefstal)
 • Geen enkele franchise te betalen (behalve voor schade aan de voorruit niet gerepareerd bij Carglass & Touring Glass en voor (poging tot) diefstal van losse onderdelen of enkel accessoires.

Mini Omnium

De Mini Omnium is een formule speciaal voor wagens ouder dan 5 jaar. Ze dekt de schade aan uw voertuig. Inbegrepen de schade bij diefstal, aanrijding met dieren, natuurgeweld, brand.
 • Geen enkele franchise (behalve voor schade aan de voorruit niet gerepareerd bij Carglass & Touring Glass en voor (poging tot) diefstal van losse onderdelen of enkel accessoires.
 • Vervangwagen (bij ongeval of diefstal)

Welke schadevergoeding zal ik van Yuzzu (ex-Touring Verzekering) ontvangen bij een perte totale?

Voor wagens van maximum 5 jaar spreekt men van de conventionele waarde. De schadevergoeding zal vastgesteld worden op van de verzekerde waarde met een afschrijvingspercentage o.b.v. de waarde van de wagen:
 • Vanaf de 1ste maand (te rekenen vanaf de datum van de eerste inverkeerstelling van het voertuig): min 1% per begonnen maand met de Formule L
 • Vanaf de 13e maand (te rekenen vanaf de datum van de eerste inverkeerstelling van het voertuig): min 1% per begonnen maand met de Formule GLX

Vergoeding na schadegeval

Leeftijd van het voertuig op het
moment van de totaalschade
Vergoeding BIV
%
Minder dan 1 jaar
100
1 jaar tot minder dan 2 jaar
90
2 jaar tot minder dan 3 jaar
80
3 jaar tot minder dan 4 jaar
70
4 jaar tot minder dan 5 jaar
60
5 jaar tot minder dan 6 jaar
50
 
 
 
Ontvang een gratis berekening voor uw autoverzekering
Sponsor
Yuzzu (ex-Touring) autoverzekering
Yuzzu is de marktleider in directe verzekeringen. 150.000 Belgen vestigen
hun vertrouwen in ons
Vrijblijvend, onmiddellijke berekening