default assurance auto


Gemakkelijk ongevallen melden met Crashform

Crashform : meld uw aanrijdingsformulier vanaf smartphone of tablet

De app Crashform biedt een echt alternatief dat door verzekeraars wordt erkend voor de ongevalsaangifte op papier voor de bestuurders. Het gaat over een aanrijdingsformulier via een app.

Crashform

Wat is Crashform ?

Met deze applicatie, die is opgezet door Assuralia de beroepsvereniging van verzekeringsmaatschappijen, kunt u een verkeersongeval melden via een smartphone of tablet dankzij een online aanrijdingsformulier.

Hoe werkt het ?

Het is heel eenvoudig: zodra de applicatie is gedownload, vult u eerst uw persoonlijke en autoverzekeringsgegevens in (als u een makelaar heeft, vergeet dan niet om ook zijn e-mailgegevens in te voeren). Bij een ongeval hoeft u alleen de vakjes aan te vinken voor het aantal partijen op de plaats van het ongeval, voor de omstandigheden van het ongeval, om de schade aan de voertuigen aan te geven en foto's toe te voegen. Na het inloggen op het scherm van uw smartphone of tablet komt de ongevalsmelding direct binnen in uw mailbox (persoonlijke mailbox), en in die van uw verzekeraar en uw tussenpersoon (als u er een heeft).

De onmiddellijke elektronische melding van een ongeval via Crashform bespaart tijd voor zowel verzekeringnemers als voor de verzekeraars. Het gebruik van de nieuwe applicatie vermindert ook het risico op fouten of onvolledige informatie.

1. Download de applicatie
1. 1. Download de applicatie
Apple Google

Zodra de applicatie geopend is, kunt u zich al vertrouwd maken met de applicatie door de mogelijkheden te ontdekken :

Open de applicatie
2. Open de applicatie
Constat
 1. START DE AANGIFTE
 2. MIJN PROFIEL
 3. PROBEER DE APPLICATIE

Selecteer Mijn Profiel

Eenmaal op Mijn Profiel, vult u uw persoonlijke gegevens en die van uw verzekeringscontract in, gewoon om ze bij de hand te hebben op het moment van een ongeval.

Vervolledig uw gegevens
3. Vervolledig uw gegevens
Vos données
 1. CODERING VIA QR-CODE
  U kunt uw gegevens coderen door de QR-code op de groene kaart van de autoverzekering te scannen, de gegevens over de verzekeringnemer, de verzekeraar en het voertuig worden automatisch ingevoerd.
 2. CODERING VIA PROFIEL
  Met behulp van het profiel worden automatisch gegevens over de bestuurder, verzekeringnemer, verzekeraar en voertuig ingevoerd.
 3. HANDMATIGE CODERING
  Gegevens over de bestuurder, verzekeringnemer, verzekeraar en voertuig worden handmatig ingevoerd.

Goed om weten :

Op je groene kaart vind je makkelijk de QR-code terug. Over het algemeen geven verzekeringsmaatschappijen aan: "Als u een ongevalsmelding wilt doen via de app "Crashform", kunt u deze QR-code in de app scannen.

Dankzij deze applicatie is het gedaan met fouten of onvolledige aangiften. Inderdaad want met "Crashform" bij een ongeval hoeft u alleen maar even snel de omstandigheden van het ongeval aan te vinken, de schade aan de voertuigen aan te geven en foto's toe te voegen.

Klik op aangifte schadegeval
4. Bij een ongeval
Bij een ongeval Selecteer het aantal partijen (1 OF 2)
Hier hebben we het over de partijen die aanwezig zijn op de plaats van het ongeval om de verklaring in te vullen. Als u alleen bent op de plaats van het ongeval, klikt u op het VAK: 1 PARTIJ. Als u met 2 bent op de plaats van het ongeval, klik dan op het VAK: 2 PARTIJEN.
Klik op volgende
Selecteer type aanrijding
TYPES DE COLLISIONS
 1. Parkeren: een voertuig raakt een geparkeerd voertuig
 2. Achteraan aangereden: een voertuig rijdt tegen de achterkant van zijn voorligger
 3. Manoeuvre: een of beide voertuigen voeren een manoeuvre uit (achteruitrijden,...)
 4. Weigering van voorrang: een voertuig respecteert de voorrang niet op een kruising of rotonde
 5. Verandering van rijstrook: een voertuig verandert van rijstrook (ook op een rotonde)
 6. Kruising: een (of 2) voertuig rijdt op de rijstrook in de tegenovergestelde richting

Klik op volgende

OMSTANDIGHEDEN: Op hetzelfde scherm kan elke partij (A en B) een of meer vakje(s) aanvinken, of geen enkele:

Omstandigheden
Omstandigheden
Omstandigheden
 1. Geparkeerd
 2. Gestationeerd
 3. Verliet een parkeerplaats
 4. Opende een deur
 5. Reed een parkeerplaats in
 6. Verliet een parkeerplaats, een privat-plaats, een onverharde wegReed een parkeerplaats, een private-plaats, een onverharde weg in
 7. Reed een parkeerplaats, een privat-plaats, een onverharde weg in
 8. Reed op een rotonde

Geolocatie neemt automatisch de locatie van het ongeval over. Vervolgens moet u de schade aan het voertuig aangeven en kunt u optioneel foto's toevoegen.

Zodra de ongevalsmelding op de smartphone of tablet is ondertekend, krijgen de verzekerde en zijn autoverzekeraar (vergeet niet zijn e-mailadres in te geven) ze onmiddellijk in hun elektronische mailbox.Goed om weten.

Goed om te weten

Uiteraard is de applicatie vooral ontworpen om de gebruiker te helpen bij het correct invullen van de aangifte van een auto-ongeval, maar ze stelt de verzekeraar ook in staat om het autoschadegeval sneller af te wikkelen.

De aanwezigheid op de markt van "Crashform" is een alternatief voor de ongevalsaangifte op papier, want die laatste blijft nog steeds geldig.

Voor het gebruik van de applicatie:

 • Android: vereist een Android 4.4 of hoger besturingssysteemApple: vereist een iOS 9.0 of hoger besturingssysteem
 • Apple: vereist een iOS 9.0 of hoger besturingssysteem