autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

Optimco via het kanaal van de onafhankelijke verzekeringsmakelaars één van de goedkoopste tarieven op de markt

Optimco, dochtermaatschappij van Federale Verzekering, is een Vlaamse verzekeringsmaatschappij die zich richt tot Vlaamse verzekeringnemers via het kanaal van de onafhankelijke verzekeringsmakelaars.

 

U kan de 3 stappen allemaal online uitvoeren bij Optimco via Hopala makelaar

  • 1. Prijs berekenen Ja
  • 2. Offerte Ja
  • 3. Intekenen Ondertekende offerte

Wat vindt Autoverzekering-berekenen.be hiervan?

Altijd voordeliger is voor de goede autobestuurders
Een maatschappij op mensenmaat is, waar u zich begrepen voelt
Het afsluiten van je verzekering is volledige digitaal en papierloos

 

Prijsvoorbeelden van de autoverzekering van Optimco

Prijs autoverzekering bij Optimco (via Hopala) in België op 27.01.2022
Automerken Prijs
BA auto
Prijs BA + Omnium
Offerte Aanvragen
Renault Clio (benzine)
49KW/66PK 1461 cc

€14.421 excl.btw
€17.450 btwi
205 €
574 €
Gesponsord
via Hopala.be makelaar
VW Golf (diesel)
85KW/115PK

€27.433 excl.btw
€33.193 btwi
243 €
799 €
Gesponsord
via Hopala.be makelaar
Golf ID 3 elektrisch
45KW /100 KW

€28.446 excl.btw
€34.419 btwi
266 €
900 €
Gesponsord
via Hopala.be makelaar
**Onze voorbeelden zijn gebaseerd op een 53 jaar bestuurster met bonus-malus 00, die 3370 Boutersem woont, en die jaarlijks 20.000km aflegt met nieuwe wagen. Opties : Bestuurdersverzekering (Ä61,99/jaar) of Rechtsbijstand (Ä33,14 Ä/jaar).Autoverzekeringen berekeningen volgens het tarief geldig op 27.01.2022.
 

De sterke en zwakke punten van de autoverzekering bij Optimco

PLUS

MINDER

Levenslang bonus-malusgraad 0
Versnelde daling op de bonus-malusschaal
"Senioren-tarief"zéér voordelige
Jeugdige bestuurders zijn welkom
BOB-waarborg
Bijstand na ongeval
Omnium zonder franchise mogelijk
na ongeval is een serieuze premieverhoging (afhankelijk van op welke BM je staat)
stijging van 6 trappen na ongeval
 

Over Hopala verzekeringsmakelaar

Hopala makelaarHopala BV - 0686.661.218
Rijnkaai 37, 2000 Antwerpen.

Hopala is erkend door het FSMA en ingeschreven in het register van de verzekeringstussenpersonen onder het nummer 0686661218. Het register van de verzekerings-tussenpersonen wordt bijgehouden door de FSMA, te 1000 Brussel, Congresstraat 12-14 en is terug te vinden op www.fsma.be.

Over Hopala verzekeringsmakelaar

Snel verzekerd bij Optimco in vier stappen met Hopala !

- U doorloopt onze funnel en vraagt een offerte aan
- U ontvangt een e-mail met de offerte (automatisch na aanvraag)
- U wordt gecontacteerd door ons customer care team (hetzij via e-mail of telefoon)
- Indien U akkoord bent, wordt de polis aangemaakt
- U tekent en betaalt digitaal
 

Waarom je verzekering afsluiten bij de verzekeringsmakelaar Hopala?

Heb je een schadegeval? Wij staan als makelaar 24/7 voor je klaar om je probleem zo snel mogelijk op te lossen!
De maatschappij verzorgt alle paperassen. Je verzekeringsdocumenten en schadeclaims kan je steeds digitaal terugvinden in je klantenzone.
Jij beslist steeds welke verzekering het best bij je past. Ze zorgen ervoor dat je het beste overzicht uit de markt hebt en geven advies waar nodig.
Elk jaar herbekijken ze je verzekering en doen ze je een nieuw voorstel indien ze denken dat het slim zou zijn om te veranderen. Zo heb je steeds de juiste verzekering tegen de beste prijs.
 

OPTIMCO nv verzekering motorrijtuigen ? Basiswaarborgen

Burgerlijke Aansprakelijkheid

Deze waarborg betreft de verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen. De waarborg Burgerlijke Aansprakelijkheid geldt in alle landen die opt de groene kaart van Optimco NV vermeld staan en die niet uitdrukkelijk doorgehaald zijn. In de republieken Cyprus en ServiŽ is er slechts dekking in die geografische delen die bestuurd worden door hun respectieve regeringen.

Bijstand na ongeval

Bijstand aan het verzekerde voertuig na ongeval. Optimco betaalt ook de kosten voor de sleping uitgevoerd door Optimco Assistance wanneer het verzekerde voertuig wordt geÔmmobiliseerd door een ongeval in recht of in fout. Onder ongeval wordt verstaan een aanrijding, aanraking met een vreemd voorwerp of dier, kanteling of vandalisme. De waarborg Bijstand na ongeval is van toepassing voor zover het ongeval gebeurd is in BelgiŽ of het Groothertogdom Luxemburg of in de landen die grenzen aan BelgiŽ indien het ongeval heeft plaatsgevonden binnen een straaf van 25 km van de Belgische landsgrens.

BOB-waarborg

Wannneer u als BOB-bestuurder van een personenwagen of lichte vrachtwagen toebehorend aan een derde een ongeval in BelgiŽ veroorzaakt, dan vergoedt Optimco de stoffelijke schade toegebracht aan het door u bestuurde voertuig.

Indien het verzekerde voertuig vermeld in de Bijzonder Voorwaarden van deze polis een personenauto of een lichte vrachtwagen is, dan waarborgt de maatschappij de persoonlijke aansprakelijkheid van de verzekeringnemer of de gebruikelijke bestuurder die een fysieke persoon is en van diens samenwondende echtgennot of partner, voor de stoffelijke schade aan de personenauto of lichte vrachtwagen (met een M.T.M. tot 3,5 ton) die deze in zijn hoedanigheid van bob-bestuurder oploopt en dit ingevolge een verkeersongeval gebeurd in BelgiŽ, op voorwaarde dat omtrent dit verkeersongeval ter plaatse proces-verbal werd opgesteld door de bevoegde Belgische politie.

De personenauto of lichte vrachtwagen waarvoor BOB-aansprakelijkheid wordt gedekt, mag niet toebehoren aan de verzekeringnemer, de gebruikelijke bestuurder of zijn gezinsleden, ook al wonen deze tijdelijk wegens beroeps-, studie-of vakantieredenen elders.

Onder "Bob-bestuurder" wordt verstaan de persoon die de wettelijke leeftijd heeft om een personenauto of lichte vrachtwagen te besturen, die beschikt over een geldig rijbewijs, die zich niet in staat van strafbare alcoholintoxicatie bevindt noch verdovende middelen of andere gevaarlijke producten heeft gebruikt en die op verzoek van de eigenaar of van de verzekeringnemer of van de gebruikelijke bestuurder of van ťťn hunner gezinsleden, diens voertuig kortstondig bestuurt, met het oogmerk om deze persoon, die ingevolge drankgebruik tijdelijk ongeschikt is tot sturen, en zijn gezelschap veilig naar huis of naar het voorgestelde afspraakadres te voeren.

Deze waarborg voorziet geen vergoedingsdrempel en de stoffelijke schade aan de beschadigde personnenauto of lichte vrachtwagen wordt vergoed overeenkomstig de regels van gemeen recht.

Optie Vervangwagen na ongeval

Optimco Assistance organiseert een vervangwagen gedurende de immobilisatie van het voertuig na ongeval gedurende maximum 7 opeenvolgende dagen.

Optie Rechtsbijstand ?

Optimco zorgt voor de opvordering van de schade aan het voertuig en de inzittenden, ontstaan ten gevolge van een ongeval veroorzaakt door een aansprakelijke derde. Tevens zorgt zij voor de terugvordering van de schade die aan de passagier toekomt als zwakke weggebruiker.

Zij zorgt ook voor de strafrechtelijke verdediging van uw als bestuurder of passagier van het voertuig indien u vervolg wordt wegens het onopzettelijk veroorzaken van een ongeval.

Bij Optimco hebt u keuze uit 2 formules, Klassiek en Optimale. In de formle Optimale is de tussenkomst voorzien tot 500.000 EUR per schadegeval. In de formule Klassiek zijn de waarborgen en de tussenkomsten beperkter dan in de formule Optimale.

De formule Optimale voorziet in extra waarborgen zoals onder andere de voorschotuitkeringen, verdediging tegenover een verhaalsvordering van de BA-verzekeraar, opvordering van schade bij bepaalde contractuele geschillen).

Vrije keuze van advocaat / expert. De waarborgen burgerlijk verhaal, strafrechtelijke verdediging en uitkering onvermogen gelden in alle niet doorstreepte landen op de groene kaart .

Optie Autobestuurder ?

Deze waarborg voorziet een vergoeding voor de lichamelijke schade of het overlijden van de bestuurder van het voertuig. Er wordt voorzien in de vergoeding van de geneeskundige kosten, het inkomensverlies, de morele schade en dit tot beloop van 500.000 EUR per verzekerd schadegeval. De waarborg Autobestuurder geldt in alle niet doorstreepte landen op de groene kaart uitgeschreven door Optimco NV.

Wie is Optimco ?

Optimco NV, is een Vlaamse verzekeringsmaatschappij die zich richt tot Vlaamse verzekeringnemers via het kanaal van de onafhankelijke verzekeringsmakelaars.

FR

 
 
 
Ontvang een gratis berekening voor uw autoverzekering
Sponsor
Optimco autoverzekering

Optimco: een van de goedkoopste tarieven op de markt.
De vlaamse verzekeraar op mensenmaat.


dit gebeurd via de online makelaar Hopala