Waarom de prijs van uw autoverzekering vergelijken?

Comparatif assurance auto

Naargelang uw profiel, of u een jonge of een zeer ervaren bestuurder bent, tonen onze tests aan dat u tot 350€/jaar of meer kan besparen voor jongeren als u de autoverzekeringspremies in België vergelijkt.

Wist u dat? Uw makelaar niet instaat is de autoverzekeringen van alle maatschappijen in België te vergelijken. Van de 14 maatschappijen die u hieronder vindt, werken er namelijk slechts drie exclusief met makelaars. Zo mist u de 11 andere die nochtans miljoenen Belgische automobilisten verzekeren.


U vindt alle Belgische autoverzekeringen terug op één site: De "directe" verzekeringsmaatschappijen regelen de omgang met hun verzekerden uitsluitend of voornamelijk via internet, terwijl de autoverzekeringsmaatschappijen werken met een netwerk van agenten en makelaars…

Daarom hebt u op onze vergelijkingssite de keuze uit 14 autoverzekeraars.

Het is dus moiete om uw autoverzekering vergelijken ! Voor de verplichte BA autoverzekering (BA auto): hiervoor hebt u geen specialist nodig: alle contracten zijn gelijkaardig omdat ze de wet moeten naleven: gebruik dus onze prijsvergelijking voor autoverzekeringen en de klus is geklaard (zolang uw bonus malus dicht bij nul ligt).

U dient zelf de aanvraag voor een offerte in: niemand kent uw situatie beter dan uzelf. U behoudt de controle over de aanvraag, zonder echter aan uw lot overgelaten te worden, omdat de verzekeraars ook een snel contact per telefoon voorzien.

De directe toegang tot de resultaten van uw simulatie, zonder tussenpersoon, garandeert u transparantie over wat tussen u en de verzekeraar wordt uitgewisseld. U weet altijd met wie u te maken heeft en wie u een aanbod doet.

Een volledig en gedetailleerd verslag van het aanbod: u bekomt alle informatie, zonder vereenvoudiging. Vaak duiken er achteraf nog vragen op, na de berekening in detail van de premie bijvoorbeeld, zoals in de offerte aangegeven. Aarzel niet de verzekeraar te contacteren voor meer informatie.

Maak uw vergelijking voor een autoverzekering door meerdere offertes aan te vragen. Een offerte voor de premie van een autoverzekering, ook al kreeg u ze in de bus, verplicht u tot niets. Aarzel dus niet om er meerdere aan te vragen. Zo bent u er ook zeker van een goedkope autoverzekering te bekomen.