autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

13.11.2017
prijs voorruit belgie

Voorruit vervangen of een barst laten herstellen: de prijzen kunnen oplopen tot het ... drievoudige in België!

Als u niet omnium verzekerd bent tegen glasbreuk, moet u zeker de goede keuze maken voor uw hersteller, want voor eenzelfde kwaliteit kan u zo tot 3x maal minder betalen.

Door te vergelijken verdient u gewoon geld. Een tip: we vonden een verzekeringsmaatschappij die glasbreuk verzekert voor slechts 95 €/jaar voor een VW Golf.
Hoeveel kost een voorruit ?

Tot het drievoudige! Ongelooflijk niet? Voor dezelfde te vervangen ruit op dezelfde wagen, een Volkswagen Golf.

We deden een onderzoek en bevroegen 8 professionele herstellers en vervangers van autoruiten in België.

Om u een duidelijk overzicht te geven, vindt u hier enkele prijsvergelijkingen die het materiaal en de montage omvatten van gegarandeerd originele ruiten, BTW inbegrepen.

Prijs van een voorruit in België montage en taksen inbegrepen

 

Herstel- of vervangcentrum van autoruiten

Prijs vervanging voorruit
van een VW Golf uit 2012

Nooddienst 24/7
Hightech ruiten, HUD, rijhulpsystemen

carglass
42 centra Carglass

683 €
autoglass clinic
24 centrum Autoglassclinic
302 €

touring glass
64 centrum Touring Glass
& Auto5 Glass

434 €


1 centrum Glass One auto

270 €
(+ 25 € verplaatsing)
-

1 centrum Awaglass
254 €
-

2 centrum Europa autoglass

240 €
-
-

1 centrum Speedglass
219 €
-

Deze voorbeelden gelden voor een Volkswagen Golf 5-deurs Diesel 1,6 Tdi - 77 KW van 2012. De prijzen werd per email of telefonisch aangevraagd op 24 oktober 2017. De voorruit had geen opties: geen regensensor of technologie voor rijhulpsystemen - de herstelling werd in de werkplaats uitgevoerd.

Zoals u merkt varieert de prijs zeer sterk voor hetzelfde werk, terwijl de ruit nochtans van bij dezelfde producent vandaan komt. Het verschil kan dus enkel in de plaatsingskosten zitten.

Het blijkt dat de factuur tot het drievoudige kan oplopen als u beroep doet op een grote gespecialiseerde keten met een wereldwijde dekking! Bij de concurrentie kan de prijs van de voorruit met meer dan de helft zakken.

U bent het goedkoopst gesteld bij de kleine centra die even competent zijn, als u geen omnium autoverzekering hebt die steeds de garantie glasbreuk omvat.

Indien u wel een kleine of grote omnium autoverzekering hebt, bent u sowieso gedekt. Ga dan naar onze rubriek verzekering glasbreuk autoruiten om te bekijken bij wie u best uw autoruit laat herstellen.

Vervangen of herstellen?

De herstellers zijn het er over eens: als de ruit te herstellen is, verdient dat de voorkeur: eerst herstellen dus, dan pas vervangen.

Hierbij 3 situaties waarbij de ruit moet vervangen worden:

  • Bij een breuk of barsten groter dan 2 cm (ca. een muntstuk van 2 EUR);
  • Bij een beschadiging op minder dan 6 cm van de rand;
  • Als de tweede glaslaag geraakt is.

Service 24h/24 en 7d/7 :

We vermelden ook welke herstellers bereikbaar zijn bij noodgevallen, dag en nacht, op zon- en feestdagen.

Carglass is 24u/24 en 7 dagen/7 beschikbaar voor noodgevallen om uw voor-, zij- of achterruiten te vervangen, zonder dewelke u niet meer zou kunnen verder rijden. Dit bedrijf dekt heel België. Indien er beroep wordt gedaan op de Mobiele Service, rekent Carglass 39 € extra aan.

Touring glass heeft een oproepnummer dat 24/7 bereikbaar is en houdt een mobiel interventieteam klaar voor de dringendste herstellingen van gebroken ruiten. In dat geval brengt een wegenwachter van Touring een film aan en wordt de herstelling de volgende dag uitgevoerd door Touring Glass.

Autoclinic glass is ook 24/7 bereikbaar voor noodgevallen bij bijvoorbeeld een verbrijzelde achterruit. Een klantenadviseur staat tot uw beschikking.

Beschikt uw wagen over rijhulpsystemen?

De meeste herstellers van autoruiten die we selecteerden (5/8 met zekerheid) beschikken over de nodige knowhow en het gereedschap om ook uw voorruit te vervangen als die voorzien is van geavanceerde technologische systemen die deel uitmaken van de rijhulpsystemen van de wagen en daarom specifieke technische afstellingen vereisen.

Bij twijfel stelt u hen best de vraag.

Een optie enkel voor glasbreuk maar ZONDER omnium die u kan koppelen aan uw basis BA autoverzekering: exclusief bij Generali Belgium

Er bestaat in België een autoverzekeringsmaatschappij die een aparte dekking voor glasbreuk aanbiedt als u dat wenst. Het gaat over Generali Belgium. Het is een beperkte dekking die ideaal is als uw wagen niet meer door een kleine of grote omnium gedekt moet worden, terwijl glasbreuk u altijd kan overkomen en u meerdere honderden euro's kan kosten. Bovendien werkt Generali samen met Carglass, zonder franchise.

BA Auto Generali Belgium
Optie verzekering glasbreuk
393 EUR / jaar
94 EUR / jaar

Voorbeeld van een jaarlijkse premie voor een VW Golf VI 2012 1,6 CR tdI Trendline, 77 KW diesel 5-deurs, verzekerde waarde 19.821 €

 
 
 

Prijs van een voorruit

Van 219 € tot 643 € alles inbegrepen voor een VW Golf.

Of meer dan de prijs voor de dekking kleine Omnium of zelfs een Full Omnium.

 

Is de kleine Omnium nuttig?

In 6,90% van de gevallen werd de dekking glasbreuk gebruikt

Dit zijn de cijfers van de Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen, met een gemiddeld bedrag van 326 € per tussenkomst.