default assurance auto


Voorruit vervangen, maar niet verzekerd: de prijzen variëren tot het drievoudige

Te vervangen voorruiten: de prijzen variëren van eenvoudig tot driedubbel in België!

Als u niet omnium verzekerd bent tegen glasbreuk, moet u zeker de goede keuze maken voor uw hersteller, want voor eenzelfde kwaliteit kan u zo tot 3x maal minder betalen.

Pare-brise

Vergelijkingstabel van voorruitprijzen in België, inclusief plaatsing

Herstel- of vervangcentrum van autoruiten Prijs vervanging voorruit van een VW Golf uit 2012 Nooddienst 24/7 Hightech ruiten, HUD, rijhulpsystemen
carglassCarglass
42 centers
683 € Ja Ja
Touring GlassTouring Glass
64 centers
434 € Ja Ja
Autoglass ClinicAutoglass Clinic
24 centers
302 € Ja Ja
Glass One AutoGlass One Auto
1 center
270 € - Ja
Awa GlassAwaglass
1 centers
254 € - Ja
Autoglass EuropaEuropa Autoglass
2 centers
240 € - -
SpeedglassSpeedglass
1 center
219 € Ja -

Hoeveel kost een voorruit?

Tot het drievoudige! Ongelooflijk niet? Voor dezelfde te vervangen ruit op dezelfde wagen, een Volkswagen Golf.

We deden een onderzoek en bevroegen 8 professionele herstellers en vervangers van autoruiten in België.

Om u een duidelijk overzicht te geven, vindt u hier enkele prijsvergelijkingen die het materiaal en de montage omvatten van gegarandeerd originele ruiten, BTW inbegrepen.

Deze voorbeelden gelden voor een Volkswagen Golf 5-deurs Diesel 1,6 Tdi - 77 KW van 2012. De prijzen werd per email of telefonisch aangevraagd op 24 oktober 2017. De voorruit had geen opties: geen regensensor of technologie voor rijhulpsystemen - de herstelling werd in de werkplaats uitgevoerd.

Zoals u merkt varieert de prijs zeer sterk voor hetzelfde werk, terwijl de ruit nochtans van bij dezelfde producent vandaan komt. Het verschil kan dus enkel in de plaatsingskosten zitten.

Het blijkt dat de factuur tot het drievoudige kan oplopen als u beroep doet op een grote gespecialiseerde keten met een wereldwijde dekking! Bij de concurrentie kan de prijs van de voorruit met meer dan de helft zakken.

U bent het goedkoopst gesteld bij de kleine centra die even competent zijn, als u geen omnium autoverzekering hebt die steeds de garantie glasbreuk omvat.

Indien u wel een kleine of grote omnium autoverzekering hebt, bent u sowieso gedekt. Ga dan naar onze rubriek verzekering glasbreuk autoruiten om te bekijken bij wie u best uw autoruit laat herstellen.

Vervangen of herstellen?

De herstellers zijn het er over eens: als de ruit te herstellen is, verdient dat de voorkeur: eerst herstellen dus, dan pas vervangen.

Hierbij 3 situaties waarbij de ruit moet vervangen worden:

  • Bij een breuk of barsten groter dan 2 cm (ca. een muntstuk van 2 EUR);
  • Bij een beschadiging op minder dan 6 cm van de rand;
  • Als de tweede glaslaag geraakt is.

Service 24h/24 en 7d/7:

We vermelden ook welke herstellers bereikbaar zijn bij noodgevallen, dag en nacht, op zon- en feestdagen.

Carglass is 24u/24 en 7 dagen/7 beschikbaar voor noodgevallen om uw voor-, zij- of achterruiten te vervangen, zonder dewelke u niet meer zou kunnen verder rijden. Dit bedrijf dekt heel België. Indien er beroep wordt gedaan op de Mobiele Service, rekent Carglass 39 € extra aan.

Touring glass heeft een oproepnummer dat 24/7 bereikbaar is en houdt een mobiel interventieteam klaar voor de dringendste herstellingen van gebroken ruiten. In dat geval brengt een wegenwachter van Touring een film aan en wordt de herstelling de volgende dag uitgevoerd door Touring Glass.

Autoclinic glass is ook 24/7 bereikbaar voor noodgevallen bij bijvoorbeeld een verbrijzelde achterruit. Een klantenadviseur staat tot uw beschikking.

133 centra autoruiten

Beschikt uw wagen over rijhulpsystemen?

De meeste herstellers van autoruiten die we selecteerden (5/8 met zekerheid) beschikken over de nodige knowhow en het gereedschap om ook uw voorruit te vervangen als die voorzien is van geavanceerde technologische systemen die deel uitmaken van de rijhulpsystemen van de wagen en daarom specifieke technische afstellingen vereisen.

Bij twijfel stelt u hen best de vraag.