autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

 

Federale Verzekering

Federale Verzekering werd in 1911 opgericht toen enkele Belgische ondernemers besloten hun eigen verzekeringsmaatschappij te stichten. Sindsdien omvat Federale Verzekering vier ondernemingen onder de vorm van mutualiteiten en coöperatieven zonder aandeelhouders.

U kan 1 stap op 3 online uitvoeren via Federale.be

 • 1. Prijs berekenen Ja
 • 2. Offerte Via kantoor
 • 3. Intekenen Via kantoor

Wat Autoverzekering-berekenen.be hierover zegt:

Federale een deel van zijn winst terugbetaald in de vorm van restorno's*.
Jonge bestuurders zijn welkom tegen een voordelige prijs
Omnium zonder franchise mogelijk voor goede bestuurders

*Hoe is dat mogelijk? Omdat deze maatschappij functioneert als mutualiteit / coöperatieve, ze heeft dus geen aandeelhouders zoals de meeste andere maatschappijen.
 

Autoverzekering berekenen bij Federale Verzekering : in enkele kliks

Prijs voor BA autoverzekering bij Federale Verzekering
Automerken Model Versie
Verplichte
BA auto
Offerte Aanvragen
Renault
Clio (benzine)
49KW/66PK 1461cc

€15.702 excl.btw
€19.000 btwi
304 €
Gesponsord

VW
Golf (diesel)
85KW/115PK 1668cc

€23.425 excl.btw
€28.345 btwi
362 €
Gesponsord

Dacia
Sandero (benzine)
67KW/91PK 999cc
€9.495 excl.btw
€11.490 btwi
338 €
Gesponsord

Ford
Focus 1.5 TDCi Titanium
88 kw van 19.421 € excl. btw
366 €
Gesponsord

BMW
X3 2.0d 120
120 Kw van 34.628€
excl. btw
409 €
Gesponsord

* *Onze voorbeelden zijn gebaseerd op een 50 jaar bestuurster met bonus-malus 00 die rijdt met nieuwe auto's, die 3370 Boutersem woont, en die jaarlijks tussen 20.000km en 30.000 km aflegt. -- Simulatie volgens het tarief geldig op 10.03.2021

De voordelen en de nadelen :

Sterke punten
Zwakke punten

UNIEK: deze verzekeraar deelt zijn winsten met zijn klanten

ruime OPENINGSUREN: tot 17h30 en zaterdagmorgen

BA Auto met vervangwagen zelfs in fout

JONGEREN: de beste voorwaarden voor jongeren zonder ervaring, zelfs met een voorlopig rijbewijs, zonder ouders en een contract op hun naam.
OMNIUM : zonder waardevermindering van uw wagen gedurende 12 maanden
BEPERKTE FRANCHISE OMNIUM VOOR GOEDE BESTUURDERS: de vrijstelling zakt naar 1,25% als u ouder dan 30 jaar bent met een BM lager dan 4.
FRANCHISE 0% MOGELIJK : als u aan de voorwaarden voldoet en een supplement betaalt.
Franchise voor uw rekening voor kleine schade minder dan 2,5% van de waarde van uw voertuig.

 

 

Hoe is de relatie met Federale Verzekering?

Federale Verzekering komt in contact met zijn klanten via heel veel agentschappen verdeeld over heel België, zoals ook bij DVV en P&V. De verzekeringsproducten van Federale Verzekering worden dus niet verkocht via verzekeringsmakelaars.

Wie is Federale Verzekeringen?

Federale Verzekering is een bijzondere verzekeringsmaatschappij want het is een coöperatieve vennootschap zonder externe aandeelhouders. En zoals de slogan aangeeft deelt ze een deel van de winst met de klanten. Hoezo? Onder de vorm van een ristorno’s op de premie na een jaar zonder schadegeval. Deze ristorno wordt elk jaar berekend in functie van de winst, maar doorgaans varieert ze niet veel van het ene jaar tot het andere. Ze is geldig voor de BA autoverzekering, Omnium, bestuurdersverzekering, volledige verkeersongevallen, maar niet voor de rechtsbijstand.

De prijzen zijn concurrentieel en soms zeer aantrekkelijk voor sommige contracten, maar slechts na aftrek van de ristorno.

Federale Verzekering werd zo’n 100 jaar geleden opgericht. In 1911 besloten 13 Belgische bouwondernemers hun eigen verzekeringsmaatschappij op te richten, met als doel hun personeel een betere bescherming te bieden tegen arbeidsongevallen en de soms dramatische financiële gevolgen die zo’n voorval kunnen veroorzaken.

Ook vandaag blijft Federale Verzekering een referentie op vlak van verzekeringen voor de professionals in de bouwsector. Maar daarnaast staat de maatschappij ook open voor elke bestuurder en autobezitter. Recent kocht Federale Verzekering de Antwerpse verzekeraar Optimco Verzekeringen aan. Dit is de eerste acquisitie in de 108-jarige geschiedenis van de maatschappij.

Federale.be

laat u toe online uw autoverzekeringspremie te berekenen, waarbij u uw opties kiest en aangeeft of u al dan niet gespreid zal betalen. Dat gaat heel eenvoudig in 3 stappen, enkele gegevens invoeren en een paar clicks, en het is rond.

Wanneer uw gegevens bekeken zijn, zal men u uitnodigen per email, fax of telefoon contact op te nemen met een adviseur of een kantoor van Federale Verzekering. De dichtstbijzijnde staan vermeld onderaan de offerte. Als u liever zelf gecontacteerd wil worden, klikt u op de knop “Gecontacteerd worden?” onderaan de finale berekening van de premie. Federale Verzekering laat geen online afsluiten of betalen toe. Een gepersonaliseerd contact is dus noodzakelijk om uw contract te finaliseren.

Combinatie auto – motor bij Federale Verzekeringen?

Federale Verzekering biedt ook een motorverzekering aan, naast het autocontract, maar geeft geen korting op de premie als de verzekerde voor de twee contracten kiest. Het is hetzelfde basiscontract voor de twee garanties.

Hoe wordt de prijs van uw autoverzekering berekend bij Federale Verzekeringen?

Om de premie van de autoverzekering te berekenen zet Federale Verzekering vooral de vertrouwensrelatie met de potentiële nieuwe klant voorop. Het “algemeen” criterium is het belangrijkste. Men wil ook eerlijkheid in de bepaling van het risico en vraagt dus het schadeverleden van de bestuurder op om het te verzekeren risico juist te kunnen inschatten.

Had u reeds een geschil over uw rijverleden? Een opzegging van een contract of andere speciale maatregelen bij een vorige verzekeraar, na een wanbetaling of een fraudeleuze verklaring? Een veroordeling voor dronken rijden, een intrekking van het rijbewijs of een schadegeval in fout gedurende de laatste 5 jaar?

Hoe in contact komen met Federale Verzekering?

Federale Verzekering is ook:

Brandverzekering van Federale
 • Woning Multirisk
 • Alle Bouwplaats Risico's
 • Tienjarige Aansprakelijkheid
 • Schuldsaldoverzekering
U kan uw woning verzekeren, ook de aansprakelijkheid voor de werf en zware fouten bij de bouw.Autoverzekering
 • Burgerlijke aansprakelijheid
 • Omnium
 • Bestuurdersverzekering
 • Verzekering Volledige Verkeersongevallen
 • Verzekering Rechtsbijstand
Verzekering Gezin & Aansprakelijkheid
 • BA familiaal
 • Diamond Junior
 • Overlijden
 • Ongevallen scholieren
 • Werkongevallen
 • Huispersoneel

  Verscheiden formules dekken problemen veroorzaakt door dieren, kinderoppas, enz...

Laatste info:

09.01.2021
25% korting op uw omniumverzekering bij Federale Verzekering

FR

 
 
 
Ontvang een gratis berekening voor uw autoverzekering
Sponsor
federale autoverzekering
Vrijblijvend, onmiddellijke berekening
 
 
 
  Publiciteit
  Kilometerverzekering