Omniumverzekering :
onze dossier

Auto réparation avec une assurance omnium

Waarvoor dient ze ? Stel dat u morgen uw nieuwe wagen in de prak rijdt: als u in fout bent, staat u een financiële kater te wachten.

In dit geval is een Full Omnium verzekering geen overbodige luxe. Maar hoeveel kan u opstrijken van uw verzekeraar? Het antwoord hierop verschilt naargelang de verzekeringsmaatschappij.

Vergelijkingstabel prijzen in Full Omnium
Couple acquis une auto

Welke Omnium volgens mijn profiel ?

U kocht net een nieuwe auto. Wat is de Omniumverzekering die het best bij u past? Sommige maatschappijen bieden verschillende complete Omniums aan, die duurder of goedkoper uitvallen: welke voldoet het best aan mijn behoeften ?

Het ideale omnium vinden
Couple acquis une auto

Prijzen Omniumverzekering ?

Vergelijk in een oogwenk de prijzen van de Omniumverzekering in België: bekijk de prijsvoorbeelden voor verschillende franchises en bedragen van schadevergoedingen in onze tabellen voor een Golf VI met een waarde van 18.500€.

omnium prijs
Auto occasion

Omnium voor tweedehands auto's

Wist u dat er een nieuwe generatie van Omniumverzekeringen bestaat die tot 50% goedkoper is dan de klassieke formules.

Ontdek de "tweedehands" Omnium
Conducteur de voiture

Tips om uw premie te verlagen ?

Er bestaan verschillende mogelijkheden om de premie van uw Omniumverzekering auto te beperken. We stellen ze hier voor, zodat u zelf de meest geschikte formule kan kiezen. Vooral van belang is een evenwicht te vinden tussen uw persoonlijke noden en de opgelopen risico’s.

Tips om uw premie te verlagen
Prijs autoverzekering voor de Full Omnium in België
Verzekeraar Prijs Full Omnium+BA (franchise van 500 €) De waarde van uw voertuig daalt na
Yuzzu (Nouveau nom de Touring Assurances)Yuzzu 743 € 12 maanden
EthiasEthias 865 € 12 maanden
Belfius Direct VerzekeringenBelfius Direct Verzekeringen 896 € vanaf de 1ste maand
Federale AssuranceFederale 882 € 12 maanden
KBCKBC 1.035 € 24 maanden
IngIng 1.263 € 18 maanden
* Onze voorbeelden zijn gebaseerd op een 50 jaar bestuurder met bonus-malus 0 die rijdt met een Golf VIII diesel 2021 - 1.6 CRTDI met een vermogen van 85kw/115pk met een waarde van 23.425€ excl. btw, die 3370 Boutersem woont, en die jaarlijks tussen 20.000 en 30.000km aflegt. - simulatie volgens het tarief geldig op 15.07.2021.

Omniumverzekering: hoe vergelijken ?

 • De vergelijkingscriteria voor een Omnium
  Volgens onze expert moet vooral gekeken worden naar :
  1. de gevraagde prijs.
  2. het bedrag van de vrijstelling, d.w.z. het bedrag van de herstellingsfactuur dat voor uw rekening blijft bij een ongeval in fout of zonder geïdentificeerde derden.
  3. de wijze waarop de maatschappij de waardevermindering van uw wagen door de tijd doorvoert: sneller of trager.
  4. welke waarde verzekert de maatschappij: de waarde van de expert (laag), de cataloguswaarde met of zonder BTW, of de factuurwaarde, dus zonder kortingen ?
  5. de kleine lettertjes en de uitsluitingen.
 • Tegen welke snelheid berekent de maatschappij de waardevermindering van uw voertuig ?
  Dit criterium heeft een belangrijke invloed op het bedrag dat u krijgt na een schadegeval. Om het bedrag te berekenen dat de maatschappij gaat uitkeren bij een herstelling, wordt uitgegaan van de cataloguswaarde van uw nieuwe wagen verminderd met een klein percentage voor elke maand voorbij sinds de aankoop, over het algemeen 1,5% per maand of 15% per jaar.
  Wel zijn er maatschappijen die de waarde van uw wagen niet verminderen gedurende de eerste 6, 12, 24 of zelfs 30 maanden.
 • Welke vrijstelling voor een Omniumverzekering auto ?
  Zoals de onderstaande tabel aangeeft heeft elke verzekeringsmaatschappij zijn systeem voor de bepaling van de Omnium franchise. In het algemeen passen ze een vrijstelling van 2,5% tot 3% van de waarde van uw voertuig toe (bedrag geplafonneerd tot 900 of zelfs 1.300 € voor dure wagens) of een forfait van 500€ in het geval u een gemiddelde premie betaalt.
  Als u minder wil betalen voor uw Omniumverzekering, kan u een hogere franchise vragen, omdat u dan een groter deel van de kosten draagt bij een ongeval in fout.
  Als u daarentegen de vrijstelling wil beperken of uitschakelen, moet u vaak een supplement op de Omnium-premie betalen (tot 35% bij ACTELdirect), enkel Ethias biedt een franchise van 0€ aan voor goede bestuurders zonder meerkost.
 • Hoe berekent de maatschappij de waarde van uw wagen ?
  Het startbedrag waarop de maatschappij de waardevermindering van uw voertuig berekent gaat eveneens een belangrijke rol spelen in uw Omnium verzekering auto.
  De maatschappijen gebruiken 2 systemen:
  • de ‘aangenomen’ waarde: dit betekent dat de waarde van uw voertuig in uw contract wordt vermeld, afhankelijk van de maatschappij met of zonder BTW en met of zonder korting. Meestal wordt de cataloguswaarde met de opties genomen. Dit systeem heeft de verdienste transparant te zijn, omdat u van tevoren weet wat u zal krijgen.
  • de ‘reële’ waarde: dit betekent dat de expert de waarde van uw voertuig bepaalt… Met dit systeem riskeert u teleurgesteld te worden door het resultaat, omdat het meer ruimte voor subjectiviteit en eventuele betwistingen toelaat. Daarentegen zal de te betalen verzekeringspremie Omnium lager uitvallen, aangezien u waarschijnlijk minder zal uitbetaald krijgen bij een ongeval in fout.