Hoe uw Omnium
premie drukken ?

Conducteur de voiture

Er bestaan verschillende mogelijkheden om de premie van uw Omnium autoverzekering te beperken.

We stellen ze hier voor, zodat u zelf de meest geschikte formule kan kiezen.

Vooral van belang is een evenwicht te vinden tussen uw persoonlijke noden en de opgelopen risico’s.

Speel met het bedrag van de franchise :

Een simpele ingreep om uw omnium premie te verlagen is een deel van de herstellingskosten op u te nemen. Hoe hoger dat bedrag is, hoe lager de Omnium verzekeringspremie zal uitvallen.

Zo kunnen de verzekeringsmaatschappijen u verschillende bedragen voor de vrijstelling aanbieden. Deze bedragen zijn ofwel vaste bedragen ofwel percentages.

Het voordeel van een vaste premie is uiteraard de duidelijkheid van de som die u zelf moet neertellen voor de mogelijke reparaties.

Sommige verzekeraars leggen hun kaarten meteen op tafel en bieden verschillende formules aan, terwijl anderen niet de mogelijkheid aangeven om uw vrijstelling te verhogen, alhoewel dat wel mogelijk is.

U moet er in dat geval zelf achter vragen.

Zo kan u uw Omnium premie afstemmen op uw financiële mogelijkheden.

Speel met de waarde die in rekening wordt gebracht voor de berekening van de schadeloosstelling bij totaalschade of diefstal:

Sommige maatschappijen stellen voor de reële waarde van uw wagen te verzekeren in plaats van de cataloguswaarde. Deze reële waarde is het bedrag dat u echt hebt betaald en bewezen wordt door de aankoopfactuur.

U zal worden vergoed, maar op een lagere basis dan de cataloguswaarde, omdat er rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld kortingen verleend door de verdeler op het autosalon.

Het voordeel is echter dat uw Omnium verzekering minder duur uitvalt.

Speel met de snelheid van de afschrijving van de waarde van uw auto :

Een derde factor die u kan beïnvloeden bij sommige verzekeraars is dat de waarde van uw wagen sneller of trager vermindert.

Dit afschrijvingsritme in de tijd spreekt u af met uw verzekeraar en heeft een invloed op het bedrag van uw schadevergoeding en dus ook op uw premie van uw Omnium verzekering.

Sommige verzekeraars bieden zelfs optioneel aan een hogere premie te betalen zodat een hogere waarde in rekening wordt gebracht bij de berekening van de schadeloosstelling.

Beperk de omstandigheden waarvoor u vergoed zal worden

P&V Verzekeringen biedt een Omnium dekking met of zonder diefstal aan. Argenta voorziet de mogelijkheid brand en diefstal niet te verzekeren…

Zoals u merkt zijn er mogelijkheden genoeg om het bedrag van Omnium premie te laten zakken. Hou echter rekening met de gevolgen: een minder goede dekking … en groter deel te uwen laste bij brokken.

Aan u om de risico’s goed in te schatten…

Prijzen in Omnium: vergelijkingstabel