axa-mobiliteitssalon-2021 Axa : prijs autoverzekering BA of Omnium en waarborgen in België | Autoverzekering-berekenen.be
autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

Axa autoverzekeringen

Axa Belgium : prijs van de autoverzekering en warborgen

AXA is in België sinds 1990 actief en ontstond uit de fusie met Royale Belge. Sindsdien kende de groep een gestage ontwikkeling, zowel in de bank- als de verzekeringssector, zodat vandaag 1 op 5 voertuigen (1,3 miljoen) bij deze maatschappij zit. Axa België maakt deel uit van de Axa Groep die in 59 landen aanwezig is.

U kan de 3 stappen allemaal online uitvoeren via Axa.be

 • 1. Prijs berekenen Ja
 • 2. Offerte Ja
 • 3. Intekenen Ja of via een makelaar
Wat Autoverzekering-berekenen.be hierover zegt:
Voordelige prijzen in BA en Omnium via www.axa.be
Simulatie, onderschrijving en betaling online mogelijk
-10% korting voor 4 rijhulpsystemen
Pick-up & delivery: uw wagen ophalen en de vervangwagen leveren
Enkel via makelaar: Joker, mini-omnium, korting weinig Km, Omnium zonder franchise
 

Sterke punten en zwakke punten van AXA

Sterke punten

Zwakke punten

Pick-up & Delivery service die uw herstelde wagen aflewert waar u wil bij een ongeval in uw recht.
Je kan altijd rekenen op je makelaar, ook als je online afsluit
Getrouwheidsprogramma - als u ook andere contracten hebt - dat u toelaat de premies van uw autoverzekering periodik te betalen zonder supplement.
-5% tot -10% als uw wagen is uitgerust met rijhulpsystemen.
Uitgebreide keuze voor Omnium formules: franchises à la carte, degressieve waarde van uw wagen. Op maat als u dat wenst.
Joker voor goede bestuurders.
Recente tweedehands: goedkopere, specifieke Omnium
Tot -15% korting als u weinig rijdt.
U zal eindelijk verbonden aan een makelaar (ook als je online afsluit)
De Pick-up & Delivery service is niet geldig als u wagen niet meer kan rijden na het ongeval.

Hoe werkt het bij AXA ?

Met meer dan 4.000 medewerkers en 5.000 makelaars vindt u makkelijk een bankkantoor of een verzekeringsmakelaar van Axa in uw streek. Hij geeft u het beste aanbod dat aangepast is aan uw behoefte voor uw autoverzekering.

Wie is AXA Belgium ?

AXA Belgium is ontstaan in 1990 uit de versmelting van de Antwerpse spaarkas Anhyp (opgericht in 1881), de maatschappij IPPA (opgericht in 1903), Royale Belge en Winterthur. AXA is bovenal een Franse onderneming waarvan het Belgische filiaal zijn maatschappelijke zetel in Antwerpen vestigde.
In België werkt AXA Belgium met een netwerk van 4.000 onafhankelijke makelaars en 850 medewerkers in dienst van 800.000 klanten. De communicatiepolitiek is gebaseerd op de aanvulling tussen een uitstekend netwerk van makelaars en een interactief digitaal platform op internet. Touring Verzekeringen is een filiaal van de AXA Groep.

Wat laat AXA.be toe ?

Bij AXA Belgium kan u uw autoverzekering volledig online beheren, als u dat wenst. Van de berekening van uw premie over de ontvangst van uw gepersonaliseerde offerte, tot het afsluiten van het contract en de online betaling. Maar daarnaast kan u eveneens kiezen voor een persoonlijk beheer met uw verzekeringsmakelaar. Er is zeker een AXA-makelaar bij u in de buurt.
Goed om weten: naargelang u kiest voor online afsluiten van uw autoverzekeringscontract of via een makelaar, biedt AXA twee verschillende contracten voor de autoverzekering aan. Online zal uw autoverzekeringscontract goedkoper zijn, met ook een beperktere service. Dit verschil wordt ook duidelijk op de website van AXA. Als u intekent via een tussenpersoon, geniet uw contract van sommige voordelen, zoals een joker die toelaat uw bonus-malus te behouden na een ongeval in fout.

Hoe wordt de premie voor de BA autoverzekering berekend bij AXA?

Zoals wettelijk bepaald deelt elke verzekeraar de criteria mee waarmee hij rekening houdt bij de berekening van de premie voor de autoverzekering. Deze criteria moeten objectief zijn en bepaald worden op basis van een interpretatie van statistieken. Tussen de verzekeraars zijn bepaalde criteria identiek, zoals bijvoorbeeld de leeftijd en de woonplaats van de bestuurder. Zo vinden we bij AXA:

 1. -Het aantal schadegevallen gedurende de laatste 5 jaar: statistieken tonen aan dat hoe minder ongevallen een bestuurder de voorbije 5 jaar had, hoe minder ongevallen hij in de toekomst zal veroorzaken.
 2. -Het aantal jaren zonder schadegeval : ook hier tonen statistieken aan dat bestuurders die al enige tijd geen ongevallen meer hebben, ook vervolgens minder ongevallen veroorzaken, en omgekeerd dat zij die recent nog een ongeval hebben veroorzaakt vervolgens meer ongevallen hebben.
 3. -De periode van het attest ‘schadeverleden’: als de bestuurder een officieel attest van minstens 5 jaar heeft, kunnen we beter evalueren hoe groot het risico is dat hij in de toekomst een ongeval zal veroorzaken, dan wanneer de bestuurder over een attest beschikt die een kortere duur betreft..
 4. -De al dan niet aanwezigheid van een occasionele jonge bestuurder : uit de statistieken blijkt dat de aanwezigheid van een occasionele jonge bestuurder aan het stuur van het voertuig van een ouder of een andere volwassene, resulteert in een toename van het aantal en de ernst van de ongevallen die voor dit voertuig worden vastgesteld.
 5. -Het rijgedrag, uitgedrukt in een ‘rijscore’: er wordt vastgesteld dat een vlot rijgedrag en een preventieve houding het risico op ongevallen beperken en dusdanig de nodige premie om dit risico te dekken verminderen, en dat een verzekeringsformule verbonden aan het rijgedrag voor dezelfde beperkingseffecten zorgt. Deze score, door AXA berekend, is voorbehouden aan jonge bestuurders die geopteerd hebben voor onze formule AXA driveXperience.

Deze criteria laten toe het risico voor de verzekeraar te evalueren, door de kans op een ongeval te laten stijgen of dalen. Deze factoren zullen dus ook de premie van AXA autoverzekering doen stijgen of dalen.

De voordelen als u uw BA autoverzekering en uw BA motorverzekering combineert bij AXA:

Als u verzekerd bent bij AXA Belgium voor uw autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid, geniet van een mooie korting op uw BA motorverzekering (verplicht) en uw rechtsbijstand motor (optioneel).
Deze korting bedraagt:
- 50 % als u jonger dan 30 jaar bent;
- 75 % als u jonger dan 30 jaar bent.
Noteer dat deze combinatie niet van toepassing is op een brommer met een cilinderinhoud kleiner dan 50cc en dus een maximale snelheid van 45km/u.

Hoe in contact komen met AXA ?

 • Via de verzekeringsmakelaar van AXA
 • Via een bankkantoor van AXA
 • Per telefoon
 • Per mail
 • Via de app om een schadegeval aan te geven

Wat biedt AXA Belgium ?

Autoverzekering Motorverzekering Brandverzekering
Axa België biedt een brede keuze aan flexibele formules om u te verzekeren op de manier die het best voldoet aan uw behoeften. Als u naast uw autoverzekering ook een motorverzekering afsluit, kan u van een korting tot 75% genieten op Wenst u uw appartement van minder dan 140 m² te verzekeren in enkele kliks?
Kies dan voor de Axa brandverzekering huurder van een appartement
of Axa brandverzekering huurder van een huis
of Axa brandverzekering eigenaar van een huis
of Axa brandverzekering eigenaar van een appartement
 • BA Auto
 • Rechtsbijstand
 • Bestuurdersverzekering
 • Omnium auto op maat
 • Bijstand 24 / 24
 • Mini - Omnium auto
 • BA
 • Rechtsbijstand
 • Bijstand 24 / 24
  (optioneel)

laatste info

19.12.2020
Ontdek Mobiliteitssalon promoties 2021 bij Axa
 
  Publiciteit
 
Goedkope autoverzekering ?
simulatie autoverzekering
 
Verzekeraar
Verplichte BA
BA met Omnium
  Corona Direct
Voor 4.000 Km/jaar
168 €
591 €
  Optimco Optimco
243 €
799
  Yuzzu (ex-Touring)
220 €
743 €
  Aedes via Hopala
303 €
708 €
  Ethias
276 €
866 €
  Corona Direct
Klassieke Formule
302 €
895 €
autoverzekering simulatie
*Premie voor een 50-jarige bestuurder, bediende bonus-malus 0, in Vlaams Brabant, privé-gebruik en woonwerkerkeer. De wagen is een VW Golf VII diesel 85 KW, 23.425 EUR excl. btw. die geen rijhulpsystemen hebben. Vrijstelling van +/- 500 EUR in Omnium. Simulatie volgens het tarief geldig op 14.06.2021