Op weg gaan
Wie wil er graag een jonge bestuurder verzekeren voor een BA Autoverzekering?

Des jeunes conducteurs

En welke verzekeraar aanvaardt jongeren voor een autoverzekering in België?

U bent jonger dan 26 jaar en heeft dus logisch weinig rijervaring. U weet dat verzekeraars bestuurders met veel ervaring verwennen; net wat u nog niet heeft. Wat dan te doen?

Auto te betalen ? Wij hebben verschillende maatschappijen gevonden die jongeren aanvaarden met of zonder voorwaarden.


Wat is jouw profiel ben je eerder?

Jurgen, 18 jaar. Heeft net zijn rijbewijs behaald
Jurgen, 18 jaar. Heeft net zijn rijbewijs behaald

Bekijk de verzekeringspremies BA Auto van Jurgen

Zie prijzen en voorwaarden
Bart, 21 jaar. Behaalde zijn rijbewijs 3 jaar geleden. Had nooit een ongeval
Bart, 21 jaar. Behaalde zijn rijbewijs 3 jaar geleden. Had nooit een ongeval

Bekijk de verzekeringspremies BA Auto van Bart

Zie prijzen en voorwaarden

Qui t'assure et à quelles conditions ?

Belfius Direct Verzekeringen

Belfius Direct Verzekeringen heeft geen vastgestelde regels voor zijn autoverzekering , het zal volgens uw profiel, wagen, antecedenten, aantal kilometers bekeken worden, pas dan weet u of u aanvaard wordt.

Verdubbeling van de franchise voor jongeren onder 23 jaar en niet in het contract vermeld.

Avis de Edgar, le renard :

"Dès que vous avez 3 ans de conduite sans accident, prix très intéressants avec l'assurance au kilomètre : primes en RC entre 500 € et 600 €/an pour une VW Polo pour 10.000 Km/an (encore moins cher si vous roulez moins)."

Yuzzu, de nieuwe naam van Touring Assurances

Yuzzu Verzekeringen vraagt minimum 1 jaar rijervaring en het vermogen van het voertuig mag niet meer dan 60 kW bedragen.

Jongeren - 22 jaar genieten een korting van 30% op hun BA Auto als ze reeds 2 jaar voor hun brommer of motor verzekerd waren en nooit een ongeval hadden bij Yuzzu Verzekeringen.

Avis de Edgar, le renard :

"Aucune condition."

Gratis online offerte
Ethias

Ethias aanvaardt jongeren op hun naam te verzekeren, zelfs als ze weinig of geen ervaring hebben.

Je kan genieten van 15% korting als je ouders klant zijn of als je 2 andere contracten op je naam neemt, of ook als je aanvaardt sommige voorwaarden van het Starter contract na te leven, zoals een wagen met minder 60 kW bezitten en niet meer dan 1 passagier meenemen. Dit is het "Starter" contract van Ethias.

Laat je premie 2x sneller dalen
Je premie kan elk jaar met 8% dalen i.p.v. 4% de volgende jaren als je geen ongeval had en als je ouders (waarbij je woont) of jij (die niet meer bij hen woont) nog andere contracten bij Ethias hebben: dit is de Young Drivers Bonus van Ethias.

Avis de Edgar, le renard :

"Même sans expérience."

Dvv Verzekering

DVV biedt onklopbare prijzen als er reeds een voertuig verzekerd is op hetzelfde adres, waar u woont met uw partner, broer of ouders. Dan kan u zelfs een bonus-malus tot 0 krijgen! Bovendien kan u tot uw 26ste een bijkomende korting van 10 tot 25% op uw autoverzekering krijgen als u een erkende cursus defensief rijden volgde.

Als er daarentegen nog geen enkel voertuig bij DVV verzekerd is op uw adres, moet u de andere verzekeringscontracten bij DVV onderbrengen om aanvaard te worden of de te betalen premie zal gepeperd zijn.

Avis de Edgar, le renard :

"Réductions et avantages si un parent est assuré également chez eux."

Federale Verzekering

Federale Verzekeringen: Auto met weinig vermogen. Bij Federale Verzekeringen zijn de jongeren echt welkom: de enige voorwaarde is een auto te hebben waarvan het vermogen niet meer dan 66 kW bedraagt en die niet ouder is dan 12 jaar. Als u reeds klant bent bij deze maatschappij, dan mag het vermogen van uw wagen tot 77 kW en de leeftijd tot 15 jaar oplopen. U kan eveneens verzekerd worden met een voorlopig rijbewijs.

Kers op de taart: ook al is het niet gegarandeerd, tot op heden stortte de Federale Verzekeringen jaarlijks 15% van uw autoverzekering BA premie terug op uw rekening, als u geen ongeval had!

Avis de Edgar, le renard :

"une simple petite condition, le véhicule ne peut pas avoir une puissance supérieur à 80 Kw."

P&V Assurances

P&V Verzekeringen biedt voor jonge bestuurder een speciaal autoverzekering voor jongeren tussen 18 en 25 jaar.

Met de P&V Auto Junior, u krijgt de kans om te bewijzen dat u een goede chauffeur bent. En als u de P&V Go Box installeert in uw auto,krijgt u een korting van 25% op uw BA-autoverzekering voor jongeren.

Voor bestuurders jonger dan 26 jaar, zakt de bonus-malus 2 graden per jaar. Of u nu een P&V Go Box hebt geïnstalleerd of niet.

Avis de Edgar, le renard :

"De 18 à 25 ans."

Baloise Insurance

Baloise Insurance aanvaardt jongeren, zelfs voor Omnium, onder voorwaarden :

  1. Als u minder dan 3 jaar ervaring hebt en u jonger dan 23 jaar bent, moet u bij uw ouders wonen en moeten zij klant zijn bij Baloise.
  2. Als u ouder dan 23 jaar bent en u meer dan 3 jaar rijdt zonder ongevallen, moet u niet meer bij uw ouders wonen.

Een merkelijk gunstiger tarief dan het zogenaamde "standaard" basistarief is van toepassing wanneer u of uw ouders minstens 3 andere verzekeringscontracten hebben: uit onze tests bleek dat -36% tot -45% korting wordt geboden!

Avis de Edgar, le renard :

"Réductions et avantages si un parent est assuré également chez eux."

Gratis online offerte
ACM Insurance

ACM Insurance aanvaardt graag jongeren zonder rijervaring op voorwaarde dat ook de ouders bij ACM Insurance zijn verzekerd, maar er moet wel een stevige premie betaald worden: ongeveer 1.250 € voor de autoverzekering BA. Met 3 jaar rijervaring wordt de premie dan weer zeer interessant en bedraagt ongeveer 650€.

aanvaardt graag jongeren zonder rijervaring op voorwaarde dat ook de ouders bij ACM Insurance zijn verzekerd, maar er moet wel een stevige premie betaald worden : ongeveer 1.250 € voor de autoverzekering BA. Met 3 jaar rijervaring wordt de premie dan weer zeer interessant en bedraagt ongeveer 650€.

Avis de Edgar, le renard :

"Réductions et avantages si un parent est assuré également chez eux ou après 1 an sans accident."

Ing

ING Verzekeringen: Jongeren die nog geen 5 rijervaring hebben, kunnen zich verzekeren, maar enkel via een ING-kantoor of per telefoon. Een korting van 25% wordt maand na maand toegekend als ze de "ING Safe Driving Box" in hun voertuig installeren EN als die hun rijgedrag positief beoordeelt.

Het gaat om een beperkt aanbod tot uitputting van de voorraad. Eens u 8 jaar rijervaring hebt, kan u online een autoverzekeringscontract afsluiten.

Avis de Edgar, le renard :

"Via agence -25% si vous conduisez bien selon l'app d'Ing."

AG Insurance

Bij AG Insurance , dat zijn autoverzekeringen in België via het kanaal van makelaars aanbiedt, wordt gevraagd aan de ouders om eveneens hun BA Auto over te brengen. Er zijn geen andere voorwaarden. Als de jongere niet meer bij zijn ouders woont, kan hij zich verzekeren op voorwaarde dat hij er ook zijn familiale en brandverzekering neemt.

Avis de Edgar, le renard :

"Bénéficiez d'une réduction ou d'autres avantages si les parents sont également assurés pour la voiture ou si vous avez 3 autres contrats chez cet assureur."

Gratis online offerte
Axa

Axa biedt jongeren tussen 18 en 24 jaar, en wie tussen 25 en 29 jaar is met nog geen jaar een rijbewijs, een autoverzekering met de optie Axa driveXperience aan.

Op de manier kunnen de jongeren hun stuurvaardigheid bewijzen en zien ze tegelijkertijd hun premie met 20 tot 50% dalen in functie van hun voorzichtigheid (de score wordt jaarlijks herzien). Er wordt meteen een korting van 20% gegeven als men accepteert de Axa drive key in de wagen te plaatsen.

Er volgen nog meer faciliteiten als de ouders reeds klant zijn bij Axa. Contacteer daarvoor de makelaar.

Avis de Edgar, le renard :

"De 18 à 29 ans et - de 1 an de permis. Attention, la prime varie selon le courtier."

Gratis online offerte
Voorbeelden van prijzen voor autoverzekeringen voor jongeren in België in Brussel (1000) met voorwaarden
Verzekeraar 18 jaar 21 jaar
Yuzzu Assurances Yuzzu 2.751 € 1.055 €
Ethias Young Driver Verzekering Ethias Young Driver 1.578 € 1.378 €
Federale Verzekering Federale Verzekering 1.583 € 1.434 €
DVV Assurances DVV Verzekering 1.760 € 1.506 €
* Aanbiedingen onder voorwaarden. Voorbeelden gebaseerd op een jongeman van 18 en 21 jaar, student, met bonus-malus 11 of 9, die een nieuwe Renault Clio 52 KW benzineauto rijdt en maximaal 20.000 km/jaar aflegt. Simulaties uitgevoerd op 16.03.2021

Denk er aan: 1.000€ (alle taksen inbegrepen) voor de bestuurders zonder ervaring via het Tarificatiebureau

Meer en meer jonge bestuurders ondervinden problemen om een verzekeraar te vinden, gewoon door het feit dat ze geen ervaring hebben en dus een risico inhouden.

De Belgische Wet richtte daarom in 2003 het Tarificatiebureau op dat een kans wil geven aan deze bestuurders.

De jongeren die een wagen met gering vermogen (minder dan 65 kW) besturen en die nooit een ongeval veroorzaakten, moeten zich een dekking kunnen verschaffen voor een premie van ongeveer 1.000€ alles inbegrepen.

Welke procedure moet je volgen om hiervan te genieten?