autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

jonge bestuurder autoverzekering

Wie wil er graag een jonge bestuurder verzekeren voor een BA Autoverzekering?

U bent jonger dan 26 jaar en heeft dus logisch weinig rijervaring.

U weet dat verzekeraars bestuurders met veel ervaring verwennen; net wat u nog niet heeft. Wat dan te doen?

 

Tot wie moet u zich richten om te vermijden jaarlijks tot 1.900€ aan premie enkel voor de BA Auto te betalen? Wij hebben verschillende maatschappijen gevonden die jongeren aanvaarden met of zonder voorwaarden.

 
       
Maatschappij
Voorwaarden
federale verzekering
Federale Verzekeringen : Auto met weinig vermogen
Bij Federale Verzekeringen zijn de jongeren echt welkom: de enige voorwaarde is een auto te hebben waarvan het vermogen niet meer dan 66 kW bedraagt en die niet ouder is dan 12 jaar. Als u reeds klant bent bij deze maatschappij, dan mag het vermogen van uw wagen tot 77 kW en de leeftijd tot 15 jaar oplopen.
U kan eveneens verzekerd worden met een voorlopig rijbewijs.
Kers op de taart: ook al is het niet gegarandeerd, tot op heden stortte de Federale Verzekeringen jaarlijks 15% van uw autoverzekering BA premie terug op uw rekening, als u geen ongeval had!
Auto met weinig vermogen

P&V

P&V Verzekeringen biedt voor jonge bestuurder een speciaal autoverzekering voor jongeren tussen 18 en 25 jaar.

Met de P&V Auto Junior, u krijgt de kans om te bewijzen dat u een goede chauffeur bent. En als u de P&V Go Box installeert in uw auto,krijgt u een korting van 25% op uw BA-autoverzekering voor jongeren.

Voor bestuurders jonger dan 26 jaar, zakt de bonus-malus 2 graden per jaar. Of u nu een P&V Go Box hebt geïnstalleerd of niet.

tussen 18
en 25 jaar

Ethias

Ethias aanvaardt jongeren op hun naam te verzekeren, zelfs als ze weinig of geen ervaring hebben.

Je kan genieten van 15% korting als je ouders klant zijn of als je 2 andere contracten op je naam neemt, of ook als je aanvaardt sommige voorwaarden van het Starter contract na te leven, zoals een wagen met minder 60 kW bezitten en niet meer dan 1 passagier meenemen. Dit is het "Starter" contract van Ethias.

Laat je premie 2x sneller dalen
Je premie kan elk jaar met 8% dalen i.p.v. 4% de volgende jaren als je geen ongeval had en als je ouders (waarbij je woont) of jij (die niet meer bij hen woont) nog andere contracten bij Ethias hebben: dit is de Young Drivers Bonus van Ethias.

Zelfs zonder ervaring

Baloise insurance

Baloise Insurance aanvaardt jongeren, zelfs voor Omnium, onder voorwaarden:

1) Als u minder dan 3 jaar ervaring hebt en u jonger dan 23 jaar bent, moet u bij uw ouders wonen en moeten zij klant zijn bij Baloise.

2) Als u ouder dan 23 jaar bent en u meer dan 3 jaar rijdt zonder ongevallen, moet u niet meer bij uw ouders wonen.

Een merkelijk gunstiger tarief dan het zogenaamde "standaard" basistarief is van toepassing wanneer u of uw ouders minstens 3 andere verzekeringscontracten hebben: uit onze tests bleek dat -36% tot -45% korting wordt geboden!

Met de ouders
Tot 45% korting

DVV autoverzekering jongeren

DVV biedt onklopbare prijzen als er reeds een voertuig verzekerd is op hetzelfde adres, waar u woont met uw partner, broer of ouders. Dan kan u zelfs een bonus-malus tot 0 krijgen!
Bovendien kan u tot uw 26ste een bijkomende korting van 10 tot 25% op uw autoverzekering krijgen als u een erkende cursus defensief rijden volgde.


Als er daarentegen nog geen enkel voertuig bij DVV verzekerd is op uw adres, moet u de andere verzekeringscontracten bij DVV onderbrengen om aanvaard te worden of de te betalen premie zal gepeperd zijn.

Met de ouders

Partners

Partners Verzekeringen aanvaardt graag jongeren zonder rijervaring op voorwaarde dat ook de ouders bij Partners zijn verzekerd, maar er moet wel een stevige premie betaald worden: ongeveer 1.250 € voor de autoverzekering BA. Met 3 jaar rijervaring wordt de premie dan weer zeer interessant en bedraagt ongeveer 650€.

Er zijn 2 voorwaarden die gerespecteerd moet worden vooraleer deze maatschappij haar deuren opent voor jongeren: 1) Voertuig < 66 kW; 2) Ook de voertuigen van de ouders moeten bij Partners verzekerd zijn.

Met de ouders

Jong verzekerd

Start als inwonende jongeren aan bonus/malus 0 en met en autoverzekering op eigennaam :

  • Een betaalbare premie
  • Bonus/Malus 00 in plaats van 11
  • Geen rijbeperking of zwarte doos
  • Geen beperking in vermogen van de wagen
  • Ook met leervergunning
  • Jongeren zijn verzekeringnemer, verzekerde en hoofdbestuurder

Voorwaarden : bij Jongverzekerd bieden wij u dit aan in een gezinspakket. Dit wil zeggen dat ouders ook verzekerd moeten zijn met brandverzekering, autoverzekering en familiale verzekering. Vergeet niet dat uw kinderen dit grote voordeel meenemen als ze hun eigen nest bouwen.

Met de ouders

Axa
AXA (via de verzekeringsmakelaars)

Axa biedt jongeren tussen 18 en 24 jaar, en wie tussen 25 en 29 jaar is met nog geen jaar een rijbewijs, een autoverzekering met de optie Axa driveXperience aan.

Op de manier kunnen de jongeren hun stuurvaardigheid bewijzen en zien ze tegelijkertijd hun premie met 20 tot 50% dalen in functie van hun voorzichtigheid (de score wordt jaarlijks herzien). Er wordt meteen een korting van 20% gegeven als men accepteert de Axa drive key in de wagen te plaatsen.

Er volgen nog meer faciliteiten als de ouders reeds klant zijn bij Axa. Contacteer daarvoor de makelaar.

Van 18 tot 29 jaar en -1 jaar rijbewijs
Premie varieert volgens de makelaar

Corona-Direct

Corona Direct heeft geen vastgestelde regels voor zijn autoverzekering , het zal volgens uw profiel, wagen, antecedenten, aantal kilometers bekeken worden, pas dan weet u of u aanvaard wordt.

Verdubbeling van de franchise voor jongeren onder 23 jaar en niet in het contract vermeld.

Geval per geval

Yuzzu verzekeringen
Yuzzu, de nieuwe naam van Touring Verzekeringen

Yuzzu Verzekeringen vraagt minimum 1 jaar rijervaring en het vermogen van het voertuig mag niet meer dan 60 kW bedragen.

*
Reeds verzekerd voor je brommer of scooter bij Yuzzu
Jongeren - 22 jaar genieten een korting van 30% op hun BA Auto als ze reeds 2 jaar voor hun brommer of motor verzekerd waren en nooit een ongeval hadden bij Yuzzu Verzekeringen.

1 jaar rijden of reeds verzekerd voor je 50 cc*

ING
ING Verzekeringen: Jongeren die nog geen 5 rijervaring hebben, kunnen zich verzekeren, maar enkel via een ING-kantoor of per telefoon. Een korting van 25% wordt maand na maand toegekend als ze de "ING Safe Driving Box" in hun voertuig installeren EN als die hun rijgedrag positief beoordeelt. Het gaat om een beperkt aanbod tot uitputting van de voorraad. Eens u 8 jaar rijervaring hebt, kan u online een autoverzekeringscontract afsluiten.

ING : -25% via kantoor als u volgens de ING app goed rijdt

AG Insurance

Bij AG Insurance , dat zijn autoverzekeringen in België via het kanaal van makelaars aanbiedt, wordt gevraagd aan de ouders om eveneens hun BA Auto over te brengen. Er zijn geen andere voorwaarden. Als de jongere niet meer bij zijn ouders woont, kan hij zich verzekeren op voorwaarde dat hij er ook zijn familiale en brandverzekering neemt.

Met de ouders of 3 contracten
 

   
FR
Denk er aan: 1.000€ (alle taksen inbegrepen) voor de bestuurders zonder ervaring via het Tarificatiebureau
Meer en meer jonge bestuurders ondervinden problemen om een verzekeraar te vinden, gewoon door het feit dat ze geen ervaring hebben en dus een risico inhoudenDe Belgische Wet richtte daarom in 2003 het Tarificatiebureau op dat een kans wil geven aan deze bestuurders.


De jongeren die een wagen met gering vermogen (minder dan 65 kW) besturen en die nooit een ongeval veroorzaakten, moeten zich een dekking kunnen verschaffen voor een premie van ongeveer 1.000€ alles inbegrepen.

Welke procedure moet je volgen om hiervan te genieten?


Publiciteit