autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

mini omnium auto

Mini Omnium verzekering

Zelfs al bent u een uitstekende bestuurder, die nog nooit een ongeval had, verweer tegen lawines, grondverschuivingen, schade door wezels en marters, overstromingen of hagel die het koetswerk beschadigt (denk aan juni 1999 en 2014 in België) hebt u niet.


Evenmin tegen een blikseminslag of een kortsluiting die uw wagen in brand zet, een steentje dat uw voorruit doet barsten of een dier dat uw wagen ramt.

De verzekering Mini Omnium (ook bekend als Kleine Omnium) dekt onvoorziene risico’s van de natuur. Ze is vaak interessant als uw wagen al minder waard is of als u vindt dat de volledige omnium overbodig of te duur is geworden in verhouding tot de huidige waarde van uw wagen.
 

Wanneer is deze verzekering Mini Omnium of Kleine Omnium nuttig?

HAGEL : Een hagelstorm teistert uw wagen: dat gebeurde in juni 1999 en 2014. Dit jaar werden meer dan 55.000 auto's beschadigd en het gemiddelde bedrag van de herstelkosten bedroeg 2.250€ met de Kleine Omnium

Hagelstorm waarborg

AANRIJDING MET DIEREN : U raakt een wild dier dat de weg oversteekt tijdens een uitstap in de Ardennen of nabij een bos. Denk er dan aan de politie te verwittigen om dit type ongeval aan te geven, en neem ook foto's.

Granrie aanrijding met dieren

steenmarter wezel schade SCHADE DOOR WEZEL OF STEENMARTER: Het is bekend dat knaagdieren en marters schade kunnen veroorzaken door te knagen aan kabels, leidingen of zelfs de isolatie van uw motorkap

Schade steenmarter waarborg

BRAND EN BLIKSEM : Uw wagen vat vuur na een kortsluiting, oververhitting of blikseminslag

Garantie brand

GLASBREUK : Een steentje doet uw ruit barsten: u wordt 100% vergoed bij de meeste verzekeraars, zelfs zonder vrijstelling, op enkele uitzonderingen na.

Glasbreuk waarborg

DIEFSTAL : Om een schadevergoeding te bekomen als uw wagen werd gestolen, moet u een autoverzekering Kleine of Grote Omnium hebben afgesloten

Garantie diefstal

OVERSTROMINGEN : U wagen wordt overspoeld door een overstroming

Garantie natuurampen

Soms is diefstal inbegrepen in de Kleine Omnium:

Bij sommige verzekeringsmaatschappijen is diefstal inbegrepen in deze dekking die wel de premie duurder zal maken. Als uw wagen dat niet meer waard is, is het beter van verzekeringsmaatschappij te veranderen en te kiezen voor een maatschappij die diefstal niet opneemt in de Mini Omnium.

Tussen Grote Omnium en Kleine Omnium:

Twee maatschappijen bieden een originele en onuitgegeven formule aan: de verzekering Mini Omnium maar met de garantie totaalschade!

Voorheen zat u met het risico dat als u de Omnium stopzette, er zich toch nog een ongeval in fout of een diefstal kon voordoen die uw financiële investering in uw auto volledig teniet kon doen, terwijl die eigenlijk nog heel wat geld waard was.

De nieuwe formules van Yuzzu Verzekeringen en Ethias bieden hiervoor een oplossing:
 
Besluit : De verzekering Mini Omnium of Gedeeltelijke Omnium geven geen dekking voor verkeersongevallen maar wel voor schade door de natuur, noodweer of aanrijdingen met wilde dieren. Soms is ook diefstal inbegrepen in de Kleine Omnium. Vergeet echter nooit dat als uw wagen nog amper iets waard is, het onnodig is deze garantie af te sluiten want uw verzekeraar keert nooit meer uit dan de reële waarde van uw wagen om u schadeloos te stellen.
 
Prijs Mini-Omnium in Belgiƫ op 03.10.2019
Verzekeraar Prijs Mini-Omnium+BA
Yuzzu
457
454
463
  ing autoverzekering
550 €
558 €
Les AP Assurances
617 €
P&V assurances
548 €
** Onze voorbeelden zijn gebaseerd op een 50 jaar bestuurder met bonus-malus 0 die rijdt met een Golf VII diesel 2019 - "1.6 CRTDI" met een vermogen van 85kw/115pk met een waarde van 20.429€ excl. btw, die 3370 Boutersem woont, en die jaarlijks tussen 20.000 en 30.000km aflegt. Simulaties volgens tarieven geldig op 03.10.2019.
 
 
  Publiciteit
Kijk na of u niet teveel betaalt voor uw autoverzekering
Glimlachende jonge vrouw met lang haar