U heeft net een nieuwe auto gekocht.
Welke Omnium is voor u het best geschikt ?

Choix de voiture

Als gezinsman wilt u gemoedsrust, comfort en een evenwichtige algemene bescherming voor u, uw gezin en uw voertuig.

1. Zoekt u een goede verhouding dekking / Prijs ?

Als goede huisvader zoekt u gemoedsrust, comfort en totale bescherming voor u, voor uw familie en voor uw voertuig.

We selecteerden voor u enkele geschikte contracten :

Onze Omnium criteria voor dit profiel :

  • 100% van de waarde van uw voertuig behouden gedurende 6 tot 12 maanden
  • Een gemiddelde vaste vrijstelling tussen 400 en 500 €

Aan deze selectiecriteria voldeden, onder andere, volgende Omnium contracten :

  • Bij ING is de prijs zeer concurrentieel voor een goede service met de vaste Omnium vrijstelling van 400€ (geen verrassingen op dit bedrag) en het behoud van de waarde van uw voertuig gedurende 18 maanden (berekening gebaseerd op de schadeloosstelling na totaalschade).
  • Bij Yuzzu Verzekeringen wordt u gedekt door de Volledige Omnium met een franchise van 2,5%.
  • Bij Belfius Direct Verzekeringen is de Full Omnium zeer voordelig als u minder dan 12.000 km per jaar rijdt. De franchise is vastgesteld op 500€, wel verliest uw voertuig jaarlijks 15% van zijn waarde en dat vanaf de eerste maand (-1,25% per maand).

2. U zoekt de beste bescherming, ook al kost dat meer ?

U wil vooral een maximale dekking bij een ongeval of een diefstal van uw voertuig, en verwacht van uw maatschappij een maximale schadeloosstelling.

Onze Omnium criteria voor dit profiel :

  • 100% van de waarde van uw voertuig behouden gedurende 12 tot 30 maanden
  • Een vrijstelling van 0 € of bijna

We vonden voor u :

a) Trage waardeverminderingen zodat uw wagen zijn waarde op een langere termijn behoudt :

Ethias heeft de Omnium Plus zonder franchise : geen waardevermindering tot de 31e maand (tegenover de 13e maand bij de gewone omnium formule). De vrijstelling bedraagt 0€ als u een bestuurder ouder dan 30 jaar bent en u de wagen laat herstellen in een erkende garage.

Bij KBC garandeert de formule "Volledige Omnium" 100% van de waarde van uw voertuig gedurende 30 maanden na de aankoop.

Dans ce cas de figure la franchise de 2,5% (au lieu de 3%) - plafonnée à 750€ maximum.

Deze dekking geldt ook voor tweedehandsvoertuigen, die op de aankoopdatum niet ouder dan 36 maand zijn. U kan zelfs voor een bijkomende schadevergoeding van 10% kiezen bij perte totale of diefstal. De minimale vaste franchise is 250 €.

Bij AG Insurance is het "Pack Omnium +" gecombineerd met Top Omnium en de Excellence degressiviteit ideaal voor u: de verzekeraar garandeert 100 % van de waarde van uw wagen gedurende 24 maanden tot een kilometerstand van 24.000 km.

b) Helemaal geen franchise op voorwaarde dat…

Bij Yuzzu opteert u best voor de formule Yuzzu Volledige Omnium, GLX, met Engelse vrijstelling van 0€: uw wagen behoudt 100% van zijn waarde gedurende 12 maanden bij totaalschade en de franchise is niet van toepassing als de herstelkosten hoger uitvallen dan 2,5% van de verzekerde waarde van uw voertuig (catalogusprijs excl. BTW en opties).

3. U wil uw essentiële behoeften dekken en op uw budget letten, of u heeft veel vertrouwen in uw rijstijl, zodat u enkel de financiering van uw wagen wil dekken tegen een minimale kost.

- "Een ongeval, ik, nooit"
- "ik heb een kleine auto en ben zeer voorzichtig"
Voor de zelfzekere bestuurder: een omnium ja, maar niet te duur. "Ik ben een goede bestuurder, daarom wil ik me niet verzekeren tegen materiële schade bij een ongeval. Ik veroorzaak geen ongeval in fout, en voor wie mij aanrijdt, zal zijn BA me vergoeden."

- "Ik wil geen tweemaal verliezen"
Voor wie een recente tweedehandse of een nieuwe wagen kocht die nog verder moet afbetaald worden is het aangewezen zijn vermogen te beschermen. Verscheidene kredietinstellingen eisen trouwens - soms maar niet altijd - dat de kredietnemer een omnium verzekering afsluit.
Uiteraard is dat aangewezen bij een lopende afbetaling, omdat bij totaalschade de kredietverlener het recht heeft het hele bedrag voortijdig terug te eisen, omdat het kredietvoorwerp niet meer bestaat.

Kortom, u zoekt enkel een bescherming voor het grootste risico ZONDER de herstelling van uw schade, en die niet te duur uitvalt in deze tijden van crisis.

Onze Omnium criteria voor dit profiel :

Omnium zonder dekking van reparaties: enkel diefstal en totaalschade bovenop de mini-omnium.

Hierbij enkele mogelijke contracten die u kunnen interesseren :

De formule "Mini Omnium +" van Ethias garandeert de terugbetaling van alle materiële schade aan uw voertuig veroorzaakt door overmacht (brand, glasbreuk, aanrijding met dieren, natuurgeweld). Bovendien wordt u, als uw burgerlijke aansprakelijkheid geldt, vergoed door de schade ten gevolge van het verdwijnen van uw voertuig (verklaring perte totale of diefstal).

De formule "Essentium" van Yuzzu Verzekeringen biedt dezelfde dekking. Maar opgelet, dat betekent dat u enkel verzekerd bent voor het financieel verlies ten gevolge van de totale verdwijning van uw voertuig (totaalschade of diefstal). Bij grote materiële schade na een aangegeven ongeval in fout, zal de volledige materiële schade aan uw wagen voor uw eigen rekening zijn.

In dit scenario raden we een snelle afschrijving van uw wagen aan, die ook een lagere premie oplevert.