Bereken de prijs van uw autoverzekering via Internet

Comparatif assurance auto

Via Autoverzekering-berekenen.be kan u gratis en vrijblijvend de beste prijs voor uw autoverzekering vinden, berekeningen maken en de garanties vergelijken die de verschillende maatschappijen direct aanbieden of via een netwerk van agenten of onafhankelijke verzekeringsmakelaars in België


Uw autoverzekering berekenen

Ieder bestuurdersprofiel is anders, en daarom kan een maatschappij misschien zeer interessant zijn voor de ene persoon en minder voor de andere.

Om de goedkoopste autoverzekering voor uw specifieke situatie te vinden, is het aangewezen prijsoffertes bij meerdere maatschappijen te vragen.

U zal soms verbaasd staan dat een maatschappij met een "dure" reputatie in realiteit interessant kan zijn in uw geval. Het omgekeerde is eveneens mogelijk : een "voordelige" maatschappij kan in uw geval soms toch duurder uitvallen. Hoe is dat mogelijk? Omdat een resem criteria in rekening gebracht worden :

 • Uw postcode
 • Het aantal kilometers dat u jaarlijks aflegt
 • Uw ongevalshistoriek
 • Uw jaren rijervaring als verzekerde
 • Het vermogen van uw wagen
 • Het type en de waarde van uw wagen
 • Uw leeftijd
 • Het gebruik van uw voertuig
 • Het aantal jaren dat u op uw adres woont
 • Uw beroep
 • De andere bestuurders

Uw autoverzekering berekenen, gratis en in enkele clicks via Internet. Niet alle maatschappijen bieden reeds een online berekening van de premie van de autoverzekering aan, maar nu zijn er reeds 15 maatschappijen die dit doen en met de jaren wordt de lijst langer.

Welke maatschappijen bieden reeds berekeningen aan via Internet in België ?

De zogenaamde "directe" verzekeraars : Touring Verzekeringen, Ethias, Belfius Direct Verzekeringen, Generali.

De verzekeraars en banken met een netwerk van agenten (lokale kantoren) : Federale, DVV, P&V, Partners, Argenta, KBC, Belfius, AG Insurance.

De maatschappijen die met onafhankelijke makelaars werken : Allianz, Baloise, Generali en AG Insurance. (Axa biedt geen online berekening van de autoverzekering aan)

We stelden voor elke maatschappij een complete infofiche op om het bedrijf en de grote lijnen van het aanbod autoverzekeringen voor te stellen.

Hoe verloopt de prijsberekening van een autoverzekering ?

Vervolledig vrijblijvend en gratis de offerten voor een autoverzekering door te klikken op de groene knoppen "Simulatie" van de maatschappijen waarvoor u een prijsvoorstel wil bekomen. Sommige geven enkel de premie op het scherm en andere sturen u een gedetailleerd voorstel per email of per post.

In alle gevallen brengt dat geen verandering van de autoverzekering teweeg, noch een verplichting van uw kant, en het is volledig gratis. Maak er dus zeker gebruik van. Op deze manier vindt u de maatschappij die u de goedkoopste premie voor een autoverzekering kan bieden.

Praktische tips : dit houdt u het best bij de hand om het vlot te laten verlopen

Om efficiënt tewerk te gaan verzamelt u best vooraf reeds bepaalde documenten met cruciale informatie die u zal gevraagd worden door de meeste maatschappijen voor de berekening van de premie van uw autoverzekering :

 • Uw rijbewijs (voor de uitgiftedatum)
 • Uw laatste betalingsbewijs (voor uw bonus malus graad)
 • Het inschrijvingsbewijs van uw wagen (voor de datum van de 1e inverkeerstelling en het vermogen)
 • De grijze kaart van uw wagen voor het exacte model en type

Autoverzekering : durf zelf vergelijken

Waarom zou ik niet zelf mijn autoverzekering beheren ?

Een verzekeringsmaatschappij kiezen is niet alleen een kwestie van prijs en garanties, maar wordt ook bepaald door de manier waarop u de relatie wil beheren, afhankelijk van hoe u zich thuisvoelt in de materie van de autoverzekeringen. In België zijn er drie verkoopkanalen voor autoverzekering : de onafhankelijke verzekeringsmakelaars die werken met AXA, AG, Vivium, enz; de verzekeringsagenten : zij bieden slechts één merk van autoverzekering aan, het gaat om P&V, DVV, Federale Verzekering, Ethias, Partners, Touring, ING, Generali, Belfius, enz. Tenslotte zijn er de zogenaamde "directe" verzekeraars die hun autoverzekering verkopen per telefoon, via internet of met de post : Belfius Direct Verzekeringen, Touring Verzekeringen

De verplichte BA Auto vergelijken ? Kinderspel

Het is niet nodig om de kleine lettertjes te lezen, want alle BA autoverzekeringen hebben dezelfde legale basis, dat is zo wettelijk bepaald. Wat kan verschillen van de ene autoverzekering tot de andere, zijn de gevraagde prijs, de bijkomende diensten en de commerciële politiek : Worden jongeren aanvaard of bestraft ? Onder welke voorwaarden ? Hoeveel verhoogt de premie na een ongeval ? U neemt dus geen risico door u zelf te bekommeren over de basis BA autoverzekering in België.

Hoe verander ik van autoverzekering ?

In het algemeen moet u 3 maanden voor de vervaldatum van uw contract reageren en een aangetekende brief versturen. Uw nieuwe autoverzekeraar bekommert zich daarover op zijn kosten! Lees onze dossier "mijn autoverzekering opzeggen".

Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering ?

Internet is het eenvoudigste en snelste middel om de aanbiedingen en de prijzen van een autoverzekering te vergelijken. Negen verzekeringsmaatschappijen berekenen uw premie op het scherm en sturen u op aanvraag een kopij per post of email : dit is steeds gratis en vrijblijvend. Klop ook zeker aan bij uw bank en de agentschappen van Partners, P&V of DVV om te zien wat zij u kunnen aanbieden. Vraag een offerte die u rustig bij u thuis kan nalezen.

Kortingen op de autoverzekering volgens uw profiel

Afgezien van bestuurders die nooit een ongeval gehad hebben en dus een bonus-malus 0 hebben, kunnen de andere automobilisten wel profiteren van een korting op hun autoverzekering. Bijvoorbeeld wie minder dan 15.000 km per jaar aflegt kan een vermindering tot 25% krijgen. Ook jongeren kunnen bij sommige maatschappijen en onder bepaalde voorwaarden van interessante tarieven op hun autoverzekering genieten, net als de pendelaars.

Ga ik echt zelf een goedkopere autoverzekering vinden ?

U kan elk jaar tot 150 euro besparen op de autoverzekering BA en zelfs verscheidene honderden euro's op de Omnium door de tarieven te vergelijken. Alles hangt af van uw leeftijd, het vermogen van uw wagen, uw woonplaats, de ongevallen die u reeds veroorzaakte, en het aantal kilometers dat u aflegt. Iedere maatschappij berekent zijn verzekeringstarieven op een andere manier: de gouden regel is zelf te vergelijken.

Zijn de directe autoverzekeraars betrouwbaar ?

Ja zeker, trouwens de meeste autoverzekeringsmaatschappijen maken deel uit van een traditionele grote verzekeringsgroep zoals P&V of Axa, en de grote Belgische banken als Belfius. Al miljoenen Belgen vertrouwden hun autoverzekering toe aan deze maatschappijen, en dat sedert jaren.

Worden jongeren benadeeld bij een autoverzekering ?

De autoverzekeringsmaatschappijen zijn niet happig om jongeren te verzekeren omwille van het grotere risico op een ongeval. We staken ons licht op bij verschillende maatschappijen en sommige aanvaarden zelfs jongeren met weinig ervaring zonder veel problemen en tegen redelijke prijzen. Raadpleeg ons dossier: jongeren en autoverzekering.