autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

Waarom de prijzen van de contracten BA autoverzekering vergelijken?

U kan constateren dat de prijs van een BA autoverzekering tot het dubbele kan oplopen:

De BA Auto is een verplicht en door de wet zeer gereglementeerd verzekeringscontract voor wat de minimale bepalingen betreft. Alle verzekeraars moeten dus iedereen dezelfde basisdienstverlening leveren. Maar elke verzekeraar kan ook extra diensten aanbieden, naast wat strikt in de wet is voorzien. Dat verklaart het verschil in prijzen van premies die tot het dubbele kunnen oplopen voor de wettelijke autoverzekering.

Onze test bewijst dat: het prijsverschil voor uw verplichte BA autoverzekering kan tot 350€ variŽren tussen de verzekeraars in BelgiŽ voor een goede bestuurder.

Onze simulaties voor premies BA Auto voor eenzelfde voertuig, onder dezelfde voorwaarden*, bij 6 verschillende verzekeringsmaatschappijen, laat toe te constateren dat de prijs 2x hoger kan uitvallen:

Prijs BA autoverzekering
Yuzzu 220 €/jaar
Optimco 220 €/jaar
Ethias 276 €/jaar
Corona Direct 302 €/jaar
KBC 339 €/jaar
ING 348 €/jaar
Federale 362 €/jaar
AG Insurance 419 €/jaar
Partners verzekeringen 441 €/jaar
DVV 578 €/jaar

* Onze voorbeelden zijn gebaseerd op een bestuurster geboren in 1968, in loondienst, met bonus-malus 0, die met een nieuwe Volkswagen Golf 5d. Diesel Man. Trendline 1.6 CR TDI van 85 kW rijdt, die in 3370 Boutersem woont en die tussen 20.000 en 25.000 km/jaar aflegt. Onder voorbehoud van fouten, deze voorbeelden zijn louter indicatief. De premies kunnen sterk verschillen van de ene regio tot de andere, en van de ene bestuurder tot de andere. U kan een gedetailleerde offerte vragen voor een aangepaste vergelijking voor uw situatie en uw specifiek profiel als bestuurder. Simulaties op 01/08/2021.

Ing Yuzzu Ex Touring Verzekeringen P&V Baloise Insurance Ethias Optimco
Corona Direct DVV Partners Ag Insurance Kbc Argenta
Federale Verzekering Allianz Belfius Axa AedesVraag meerdere offertes aan om de wettelijke autoverzekering te vinden die het best bij U past:

U bent uniek, uw situatie is uniek, net als bij iedereen. Het is dus de kunst het contract te vinden dat het best is aangepast aan uw specifieke behoeften.

De prijs van de BA autoverzekering vergelijken, betekent ook het aanbod van de diensten van de verzekeraars vergelijken, dat onderling sterk kan variŽren. Omdat u voor elke prijsaanvraag een gedetailleerde beschrijving van de garanties krijgt, kan u bij u thuis rustig de verschillende voorstellen vergelijken.

Het was nog nooit zo eenvoudig om offertes bij verschillende verzekeraars te bekomen. Profiteer er dus van.

Vraag prijssimulaties aan om beter geÔnformeerd te zijn alvorens te KIEZEN:

Wenst u een nieuwe verplichte autoverzekering af te sluiten? Als u de markt kent, kan u kiezen met kennis van zaken en bent u minder beÔnvloedbaar. U staat dan sterker om te negotiŽren wat u nodig hebt, omdat u beter geÔnformeerd bent over de aard en inhoud van de concurrerende autoverzekeraars.

Om beter geÔnformeerd te zijn alvorens van verzekeraar te VERANDEREN:

Wil u van verzekeraar veranderen? Wees dan voorzichtig. Hoe dan wel? Door bij verschillende verzekeraars offertes aan te vragen. Tegen welke premie willen ze u verzekeren op basis van uw profiel? Door de prijzen van de BA autoverzekering te vergelijken kan u zich informeren over de financiŽle gevolgen van zon verandering. Zijn die positief of negatief? Kan u uw bekomen voordelen verliezen? En ze weer recupereren bij een nieuwe verzekeraar?

U doet er goed aan zich te informeren door middel van de vergelijkingen en zo onaangename verrassingen te vermijden.

Om de te concurrentie te laten spelen:

U bent al verscheidene jaren correct verzekerd. Zeer goed, maar niets verbiedt u de markt te verkennen en uw verzekeraar te interpelleren om betere voorwaarden te bekomen, gezien wat men u elders kan bieden.

Uit nieuwsgierigheid:

En wat als ik vandaag van autoverzekering verander? Hoeveel kost het me elders? Zo krijgt u een goed idee van uw huidig contract. Uiteraard telt niet alleen de prijs, maar moeten ook de garanties vergeleken worden. Als u een prijsofferte voor een BA autoverzekering ontvangt, krijgt u eveneens de details van de aangeboden garanties en diensten van de verzekeraar. Inderdaad, zo kan u een contract vinden dat u met dezelfde garanties minder zal kosten!

Omdat uw behoeften evolueren in de loop van uw leven:

Van jonge bestuurder werd u een ervaren bestuurder, en vandaag bent u gepensioneerd en rijdt u minder. Daarom is het zeker de moeite waard om de prijzen van de BA autoverzekering te vergelijken om zo de formule te vinden die het best bij u past. Verander van verzekeraar als u er wel bij vaart.

De troeven van een online vergelijking:

 • U krijgt een goed marktoverzicht van de aanbiedingen van de verzekeraars omdat de meeste autoverzekeraars een online premie calculator voorzien
 • Het gaat snel en gebruiksvriendelijk, en is dus voor iedereen toegankelijk
 • U krijgt de details van de garanties en tarieven om ze rustig te kunnen bekijken
 • Op maat voor uw unieke toestand bij elke verzekeraar
 • Uiteraard transparant en onpartijdig
 • Het is gratis!
 • En vrijblijvend

Bij welke autoverzekeringsmaatschappijen kan u een nauwkeurige en gratis offerte via internet bekomen?

 • Uiteraard kan u bij de directe verzekeraars uw premie online berekenen: o.a. Ethias, Corona Direct, Touring Verzekeringen
 • Deze banken bieden een autoverzekering aan en berekenen uw premie online: ING, KBC, Argenta
 • De verzekeraars die via hun exclusieve agenten werken zoals DVV, Partners, Federale, P&V
 • Sommige verzekeraars werken via verzekeringsmakelaars: Generali, Allianz, Aedes

Snel en gebruiksvriendelijk, en dus voor iedereen toegankelijk.

Welke documenten moet u bij de hand hebben om deze snelle simulaties uit te voeren?

 • Uw rijbewijs (voor de uitgiftedatum)
 • Het laatste betalingsverzoek van uw autoverzekering: daarop staat uw graad/niveau van bonus
 • Uw huidig contract: daarop staat de vervaldatum
 • De aankoopfactuur of het inschrijvingsbewijs om uw voertuig te identificeren (kW, model, type, CC, prijs)
 • Uw schade-attest als u dat heeft

En het is vrijblijvend:

Er is niets afgesloten zolang u geen verzekeringsvoorstel hebt getekend. Ofwel tekent u een contract direct bij een agent of verzekeringsmakelaar. Ofwel wordt het contract u per post toegestuurd EN MOET U HET AANGETEKEND TERUGSTUREN.

Maar dat gebeurt pas in de tweede fase.

Als u het voorstel voor een autoverzekering in de brievenbus krijgt, bent u nog tot niets verplicht. Een online simulatie doen, een prijsofferte online, per email of per post in uw brievenbus krijgen staat niet gelijk met het plaatsen van een handtekening onder een contract.

Verwacht wel dat de verzekeraars u opnieuw zullen contacteren per telefoon of per post, misschien zelfs meermaals. Maar steeds blijft u vrij om te kiezen.

 
Autoverzekering vergelijken
  Een goedkopere autoverzekering in België? Vergelijk!
  Autoverzekering berekenen : waar kan ik simulaties doen ?
  Waarom de prijs van uw autoverzekering vergelijken ?
  Waarom de prijzen van de wettelijke BA Auto vergelijken? 
 

Waarom de prijzen van de Omnium autoverzekering vergelijken? 

 
 Publiciteit