Waarom de prijzen van de Omnium autoverzekering vergelijken ?
Een Omnium autoverzekering bijna 2x goedkoper :

pourquoi comparer l'assurance auto ?

Bij een gelijkaardige situatie* kan de prijs van uw Omnium autoverzekering tot het dubbele variëren tussen de verschillende verzekeraars in België.

In ons geval hier betekent dat een verschil van meer dan 500 EUR tussen de premies van de gecombineerde BA + Omnium autoverzekeringen bij de 9 verzekeraars die we op deze pagina selecteerden.

Prijzen BA + Full Omnium autoverzekering voor een VW Golf van Clio van 28.500€
Autobedrijf Premies BA + Full Omnium
Yuzzu 860 €/jaar
Ethias 1.042 €/jaar
Federale Assurance 1.068 €/jaar
ING 1.268 €/jaar
AG 1.304 €/jaar
* Onze voorbeelden zijn gebaseerd op een bestuurster geboren in 1968, in loondienst, met bonus-malus 0, die met een nieuwe Volkswagen Golf 5d. Diesel Man. Trendline 1.6 CR TDI van 85 kW rijdt, die in 3370 Boutersem woont en die tussen 20.000 en 25.000 km/jaar aflegt.t. Onder voorbehoud van fouten, deze voorbeelden zijn louter indicatief. De premies kunnen sterk verschillen van de ene regio tot de andere, en van de ene bestuurder tot de andere. U kan een gedetailleerde offerte vragen voor een aangepaste vergelijking voor uw situatie en uw specifiek profiel als bestuurder. De simulaties werden uitgevoerd op 08.09.2021.

Bekijk meer voorbeelden van premies BA + Omnium voor 3 verschillende modellen

Deze prijzen geven een indruk van een volledige omnium dekking (als aanvulling op de BA premie), die garanties als materiële schade (ongeval in fout of zonder derden), brand, diefstal, glasbreuk, aanrijding met dieren en natuurkrachten omvat.

Vind de Omnium Auto die het best bij U past:

U bent uniek, uw situatie is uniek, net als bij iedereen. Het is dus de kunst het contract te vinden dat het best is aangepast aan uw specifieke behoeften.

Een complete of gedeeltelijke omnium ? Dat hangt af van uw behoeften en prioriteiten.

En welke complete omnium kiezen? De prijzen, de franchises, de waardevermindering van uw wagen in de tijd, de aangenomen waarde om uw schadevergoeding na een schadegeval te berekenen en de uitsluitingen, het zijn allemaal variabelen waarmee rekening moet worden gehouden als u omnium verzekeringen onderling gaat vergelijken.

Om het nog eenvoudiger te maken kan u bij eenzelfde verzekeringsmaatschappij zelfs verschillende formules van een Omnium autoverzekering raadplegen. Een tip om efficiënt te werken: bepaal eerst wat voor u het belangrijkste is, wat uw beperkingen en budget zijn, alvorens de online simulaties te starten. Goed om weten : er bestaan formules die het midden houden tussen een complete en een gedeeltelijke omnium autoverzekering en dus toelaten minder te betalen voor dezelfde garanties. Klik hier om er meer over te vernemen.

Goed om weten : enkele mogelijkheden om de prijs van uw omnium autoverzekering in de loop van het contract te beperken. Klik hier om er meer over te vernemen.

Deze grote verscheidenheid aan formules voor de omnium autoverzekering kan u ontdekken door online offertes aan te vragen. Aarzel dus niet om deze gratis en vrijblijvende simulaties uit te voeren. De basisinformatie kan achteraf nog altijd aangevuld worden in een persoonlijke onderhoud met de verzekeraar of per email.

Uw contract optimaal personaliseren

Als u de markt verkent via deze offertes, kan u beter met kennis van zaken uw keuze maken en bent u dus minder beïnvloedbaar. U staat dan sterker om te negotiëren wat u nodig hebt, omdat u beter geïnformeerd bent over de aard en inhoud van het aanbod van de concurrerende autoverzekeraars.

U bent beter goed geïnformeerd alvorens van verzekeraar te VERANDEREN :

Wil u van verzekeraar veranderen? Wees dan voorzichtig. Hoe dan wel? Door bij verschillende verzekeraars offertes aan te vragen. Tegen welke premie willen ze u verzekeren op basis van uw profiel? Door de prijzen van de Omnium autoverzekering te vergelijken kan u zich informeren over de financiële gevolgen van zo'n verandering. Zijn die positief of negatief? Kan u uw bekomen voordelen verliezen, zoals een bonus of een joker? En ze weer recupereren bij een nieuwe verzekeraar?

U doet er goed aan zich te informeren door middel van de vergelijkingen en zo onaangename verrassingen te vermijden.

Herbekijk uw contract om de concurrentie te laten spelen

U bent al verscheidene jaren correct verzekerd. Zeer goed, maar niets verbiedt u de markt te verkennen en uw verzekeraar te interpelleren om betere voorwaarden te bekomen, gezien wat men u elders kan bieden.

Bestudeer de nieuwe aanbiedingen van de verzekeraars

En wat als ik vandaag van autoverzekeraar verander? Hoeveel kost het me elders? Zo krijgt u een goed idee van uw huidig contract. Uiteraard telt niet alleen de prijs, maar moeten ook de garanties vergeleken worden. Inderdaad, zo kan u een contract vinden dat u met dezelfde garanties minder zal kosten!

En over het algemeen evolueren de behoeften van de verzekerden in de maatschappij, zodat er nieuwe aanbiedingen op de markt komen. Het is steeds goed om altijd de ogen open te houden.

Mijn premie Omnium auto aanpassen aan de waarde van mijn auto

Uw wagen is ouder dan 5 jaar: uw omnium autoverzekering herzien kan u een mooie besparing opleveren. Moet ik mijn contract opzeggen of de garanties van mijn omnium beperken? In deze situatie loont het de moeite om de contracten te vergelijken en te zien hoeveel u dat kost.

U kan van een complete omnium overgaan naar een gedeeltelijke dekking of zelfs een mini-omnium. En wat als u gezien de waarde van uw auto nog slechts enkel voor glasbreuk gedekt wil zijn? Of kan premie voor de omnium autoverzekering dalen omdat uw wagen intussen minder waard is?

Vraag offertes aan zodat u weet wat u kan besparen door uw omnium autoverzekering aan te passen aan de geactualiseerde waarde van uw voertuig.