Vragenronde
Kan ik mijn contract autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid afsluiten bij een maatschappij en mijn contract omnium auto bij een andere ?

Edgar le renard des assurance auto en belgique

Het aantwoord van onze makelaar Jean-Louis Schretter (FSMA 045498)

Antwoord van onze makelaar :

In het verleden boden bepaalde maatschappijen het contract omnium auto aan, en dat onafhankelijk van het contract burgerlijke aansprakelijkheid auto. Vandaag bieden alle maatschappijen die BA verzekeren ook de omnium aan.

In theorie is het inderdaad mogelijk de BA bij de ene verzekeraar af te sluiten en de omnium bij een andere.

Een nieuwe omnium nemen bij een maatschappij waar u niet verzekerd bent voor de burgerlijke aansprakelijkheid zal waarschijnlijk van tijdelijke aard zijn wanneer u van verzekeringsmaatschappij verandert. Uw BA autocontract van uw oude verzekeraar wordt echter pas op de contractuele vervaldatum getransfereerd naar de nieuwe maatschappij.

We stelden ons daarom de volgende vraag: Verplichten sommige maatschappijen hun verzekerden ook contractueel de verplichte BA bij hen af te sluiten bij het afsluiten van omnium ?

Ja, dat gebeurt bijvoorbeeld bij ING die steeds de module omnium in het contract BA vervat. Steeds geval per geval bekijken. Informeer u goed.


Ook deze vragen kunnen u interesseren...

  • Waarvoor dient de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid ?
  • Wat is de betekenis van 'materiële schade" in de dekking van een volledige omnium autoverzekering ?
  • Wat is de verzekerde waarde in mijn omnium autoverzekeringscontract ?