Corona Direct

Corona Direct verzekeringen
Corona Direct Verzekeringen werd Belfius Direct Verzekeringen sinds 1 juli 2023

Corona Direct wordt Belfius Direct Verzekeringen

Er is geen verandering in zicht voor de klanten van Corona Direct Verzekeringen die geen stappen hoeven te zetten: hun verzekering loopt gewoon door evenals de klantenservice. Het is slechts een naams- en logowijziging en een integratie in Belfius Insurance. Corona direct maakte immers al deel uit van de Belfius Groep.

Corona Directe verzekering

Corona NV is een rechtstreekse verzekeraar die dus zonder tussenpersonen (makelaars) of kantorennetwerk in België werkt. Als pionier in de verzekeringswereld lanceerde dit bedrijf in 2006 als eerste de kilometerverzekering, een autoverzekering waarvan de premie per afgelegde kilometer werd berekend. In 2008 lanceerde Corona Direct een hondenverzekering die onder andere dierenartskosten vergoedt. Als toonaangevende directe verzekeraar in België werkt Corona Direct Insurance vanuit gecentraliseerde kantoren, wat het mogelijk maken om onnodige kosten te vermijden en dus aanzienlijk goedkopere premies aan te bieden.

Naamsverandering in Belfius Direct Verzekeringen

Op 1 juli 2023 werd Corona NV volledig geïntegreerd in Belfius Insurance NV. De volledige verzekeringsportefeuille is overgedragen aan Belfius Insurance NV, die al haar rechten en plichten overneemt.

Marc Raisière, CEO van Belfius: zei in een interview met L'Echo op 03 maart 2023: "Wat het merk Corona Direct betreft, tonen onze consumentensensibiliseringsstudies aan dat Corona eerst een biertje en dan een ziekte is, maar geen verzekeringsmaatschappij."

Door de naam en het imago en de kleuren van het logo te koppelen aan Belfius, wil men inspelen op het vertrouwen dat Belgen hebben in het merk Belfius. Een verzekeringsmaatschappij moet vertrouwen wekken als ze klanten wil overtuigen om hen hun verzekering toe te vertrouwen. Bewustwording is essentieel in de financiële sector. Voor Corona Direct-klanten verandert er niets: u hoeft geen stappen te ondernemen, de contractclausules en voorwaarden blijven ongewijzigd, al uw documenten blijven geldig (ze worden niet vervangen, inclusief uw verzekeringskaart, voorheen "groene kaart").

Historiek van Corona Direct Verzekeringen

Corona Direct Verzekeringen bestaat al 90 jaar (de oorsprong gaat terug tot 1931). In 1974 werd Corona de eerste "directe" verzekeraar in België.

In 2006 lanceerde Corona Direct de autoverzekering per kilometer en twee jaar later was er de lancering van de hondenverzekering (katten zijn niet verzekerd). Als dochteronderneming van Belfius Insurance is Corona Direct een uiterst betrouwbare partner. We hebben een solide structuur die u volledig kunt vertrouwen. We zijn ook een 100% lokale organisatie. Als directe verzekeraar werkt Corona Direct Insurance vanuit gecentraliseerde kantoren, zonder tussenpersonen. Hierdoor besparen wij onnodige kosten en profiteert u van betere prijzen dan bij andere verzekeraars.

Corona Direct stelt 200 ensen tewerk die elke dag enthousiast aan de slag gaan om u de beste verzekeringen en diensten in België aan te bieden.