Fidea

Fidea
Voormalig bedrijf, nu onderdeel van de Baloise Insurance Group

De verzekeraar Fidea werd op 15 april 2019 overgenomen door de Baloise Groep (Zwitserland).

Baloise Insurance en Fidea blijven nog een tijd als aparte entiteiten opereren tot de juridische fusie afgerond is. Het precieze moment is nog niet bepaald en de merknaam Fidea blijft tijdelijk behouden.

Wie was Fidea ?

Fidea ontstond in 1998 uit de fusie van Fidelitas, Delphi en AVM. Fidea maakte op dat moment deel uit van KBC. Met ruim 100 jaar ervaring in de verzekeringswereld biedt Fidea een breed en innoverend gamma producten aan.
Fidea bood zijn diensten aan via een netwerk van onafhankelijke verzekeringsmakelaars, evenals via het distributienetwerk van Crelan en Bank Nagelmackers.

Overname door Baloise

Alle werknemers van Fidea werden overgenomen door Baloise. Nu werken bijna 1.600 mensen voor de Zwitserse maatschappij in België. Met deze overname stijgt het marktaandeel tot 8,5% voor de niet-levensverzekeringen en 4,2% voor de levensverzekeringen.

"De overname van Fidea kadert perfect in onze Simply Safe strategie, die erin bestaat onze hoofdactiviteiten op de doelmarkten van Baloise te verstevigen en anderzijds sterk te innoveren en te experimenteren op het vlak van digitalisatie. Door deze overname en de synergieën die er uit voortvloeien, verhogen we onze groeikracht en onze rentabiliteit op lange termijn en zullen we een significant marktaandeel verwerven op de aantrekkelijke Belgische markt"

- Gert De Winter, van de Baloise Group.

Baloise Insurance biedt zijn producten eveneens aan via een groot netwerk van makelaars. In samenwerking met Fidea hoopt de verzekeraar de rol van adviseur van de makelaars verder te kunnen ontwikkelen om de klant optimaal te kunnen ondersteunen.

Over Baloise Insurance (België)

Baloise Insurance is een verzekeringsmaatschappij die een lange en rijke geschiedenis combineert met een zin voor ondernemerschap en innovatie. In alles wat we doen, staat onze klant centraal. Alle talenten zijn welkom en samen willen we de beste resultaten bereiken. Elke dag werken we aan de ontwikkeling van een duurzame samenwerking met onze partners, de makelaars, met als doel de particulieren en de bedrijven verzekeringsoplossingen aan te bieden aangepast aan hun behoeften. Baloise Insurance maakt deel uit van de Baloise Group die in Zwitserland gevestigd is. We willen onze bijdrage leveren aan een betere wereld voor al onze partners: onze klanten, makelaars, medewerkers en aandeelhouders. Baloise Insurance behoort tot de top 5 van de schadeverzekeraars.

Over Fidea

Fidea is een verzekeraar met een gezonde financiële structuur, die zich richt op particulieren, zelfstandigen en ondernemingen, zowel voor schadeverzekeringen als levensverzekeringen en investeringen. De maatschappij verspreidt zijn polissen via verzekeringsmakelaars en in het kader van een samenwerking tussen bank en verzekering eveneens via het distributienetwerk van Crelan en de Bank Nagelmackers. Naast zijn hoofdzetel in Antwerpen, heeft Fidea ook een regionale zetel in Braine-l'Alleud. De maatschappij heeft 370 medewerkers, verdeeld over de twee zetels.