Generali

Generali Belgium
werd verkocht aan Athora Belgium.

De activiteiten worden onveranderd verdergezet onder deze nieuwe naam.

Op 31 mei 2019 werd Generali Belgium officieel Athora Belgium NV. De naamsverandering sluit de overname af van Generali Belgium door de Athora Holding Ltd, die op 18 april 2018 werd aangekondigd.

Generali Belgium maakt officieel deel uit van de Athora Holding Ltd sinds 2 januari 2019. De verzekeringsmaatschappij veranderde officieel van naam en werd Athora Belgium NV. Het merk Athora zag het levenslicht begin 2018.

Athora is een verzekeraar en herverzekeraar die zich op de Europese markt concentreert. Naast Athora Belgium, verwierf en integreerde de Athora Holding ook al succesvol twee andere maatschappijen in Europa (Delta Lloyd Deutschland AG in 2014 en Aegon Ireland PLC in 2018).

Goed om weten: Bent u klant bij Generali Belgium voor uw autoverzekering ? Wees gerust: Athora Belgium behoudt dezelfde beheerspolitiek als Generali Belgium en blijft een Belgische onderneming. Niets verandert dus voor uw autoverzekering. Alle voorwaarden blijven geldig, inclusief de garantie van het Garantiefonds voor titularissen van een individuele levensverzekering.

Generali Belgium verandert van naam

Op het moment van de overname door de Athora Groep was Generali Belgium de 11e grootste verzekeringsmaatschappij in België. Dit Belgische filiaal werd in 1976 door de Generali Groep opgericht, als resultaat van een fusie tussen de ‘Compagnie Générale de Trieste’ en ‘Concorde Minerve’. Generali Belgium groeide in de takken Niet-Leven (autoverzekering, woning, BA familiale, …) in 1993 na de fusie-operatie van de maatschappijen ‘Les Patrons Réunis’ en ‘Union des Assureurs’.

“Athora is een nieuw merk in het Europese verzekeringslandschap”, zegt Eric Viet, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Athora Belgium. “Athora Belgium maakt nu deel uit van een verzekeringsgroep in volle groei. Athora voedt de ambities op lange termijn in België. We zijn vastbesloten verder te groeien, niet alleen organisch door samen te werken met onze makelaars, maar ook door deze groei te versnellen via overnames van portefeuilles of andere verzekeringsmaatschappijen.”
“Voor onze klanten verandert er niets, op de naam, het logo en de internetsite van ons bedrijf na. We blijven een Belgische verzekeringsmaatschappij”, verduidelijkt Dorsan van Hecke, CEO van Athora Belgium.

Over de verzekeringen van Generali Belgium

Generali Belgium was al meer dan 100 jaar actief in België.

Hoe werden de verzekeringen van Generali aangeboden ?

Via verzekeringsmakelaars en agenten van Generali in heel België. Gedurende een bepaalde periode was het ook mogelijk online een autoverzekeringscontract af te sluiten.

Wat waren de voordelen van de autoverzekering van Generali Belgium ?

De prijzen voor de Omnium waren zeer voordelig met verschillende opties voor de waardevermindering en de franchises. Bij de BA autoverzekering had u ook de mogelijkheid de dekking glasbreuk te nemen zonder de Kleine Omnium tegen een zeer interessante prijs.

Kan men een simulatie voor de autoverzekering uitvoeren bij Generali ?

Ja, het is nog steeds mogelijk de premie van uw autoverzekering te berekenen door een simulatie op de website van Athora - www.athora.be - te doen, zonder dat u eerst langs een makelaar moet gaan. Als dat aanbod u bevalt, kan u een makelaar bezoeken om het contract af te sluiten.

Wie is Athora ?

Athora Holding Ltd is een jonge groep die in 2014 werd opgericht. Het is een nieuw verzekeringsmerk dat zich in Europa inplant via de groep Athora Holding, die gespecialiseerd is in levensverzekeringen en herverzekering (d.w.z. de verzekeraars verzekeren). De maatschappelijke zetel bevindt zich op Bermuda, waar ook het belangrijkste filiaal voor herverzekering (Athora Life Re) is gevestigd. De groep ontplooit zijn activiteiten in Europa door de overname van respectievelijk Delta Lloyd (Duitsland – 2015), recent Aegon Ireland en Generali Belgium (januari 2019). De aankoop van Vivat SA in Nederland is ook voorzien. Voor de Athora Holding, was er Athena Holding Ltd, een Amerikaans bedrijf dat in 2009 in de Verenigde Staten werd opgericht na de financiële crisis door twee managers van Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen en een minderheidsparticipatie heeft in Athora Holding Ltd. Athena is nu al 10 jaar succesvol actief in de Verenigde Staten.