Mefirst

Mefirst.be
een autoverzekering vergelijkingswebsite in België, heeft zijn activiteiten stopgezet

Waar ging het over?

Mefirst.be (www.mefirst.be) was een Belgisch online tool dat actief was sinds september 2010. Het stelde consumenten in staat om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken op basis van actuele en objectieve tarieven en criteria. Mefirst.be bood internetgebruikers een vragenlijst om hun persoonlijke situatie te evalueren.

Op basis van de antwoorden werden de tarieven van de verzekeraars op de site opgevraagd. Vervolgens werd een simulatie van enkele tarieven gepresenteerd en werd de bezoeker uitgenodigd om een keuze te maken uit de voorgestelde oplossingen. De consument kon vervolgens een gepersonaliseerd aanbod ontvangen of contact opnemen met de door hen gekozen verzekeraar.

Deze initiatief volgde op andere vergelijkingswebsites van hetzelfde type in voorgaande jaren, zoals Assurweb.be en Eccent.be, die ook van het Belgische autoverzekeringslandschap zijn verdwenen of zijn overgenomen door Assurances.be.

Over Mefirst.be

Mefirst.be was de website van Webbroker SA.

Het hoofdkantoor van Webbroker SA was gevestigd op Av Louise laan 149 b 12, 1050 Brussel. Het ondernemingsnummer is BE 0820.521.020 en het vergunningsnummer als verzekeringsmakelaar, toegekend door de FSMA, is 106605A.