default assurance auto


Car@attest : uw bonus-malus attest online raadplegen

Als u van plan bent van autoverzekeraar te veranderen bent u verplicht de historiek van uw geleden schadegevallen gedurende de laatste 5 jaar aan uw nieuwe verzekeraar over te maken.

U moet dus bij de verzekeringsmaatschappij(en) waar uw was verzekerd de schadeattest(en) opvragen.

Het schadeattest geeft het aantal ongevallen en details (bedrag schadeloosstelling, ongeval in fout, …) ervan weer. Dit document laat de verzekeraar toe uw situatie te controleren en maakt het mogelijk het beste tarief bij een nieuwe maatschappij te negociëren.

Het is vooral in de hypothese dat u een document verloren bent of u een copie nodig hebt van één of meerdere documenten die reeds door de maatschappij in het verleden werden afgeleverd, dat Car@ttest u het leven makkelijker kan maken … en dat van de verzekeraars.

U bent steeds verplicht de eerste aanvraag direct bij de maatschappij te doen.

De wet verplicht de verzekeringsmaatschappijen een schadeattest af te leveren elke keer de verzekeringsnemer er om vraagt of bij het einde van het contract.

Als verzekerde bent u de enige persoon die uw schadeattest kan raadplegen en afdrukken. U hebt daarvoor een e-kaartlezer, uw identiteitskaart en de pincode nodig om toegang te krijgen op www.car@ttest.be, waar u de aanwijzingen volgt.

Lijst van de 23 deelnemende maatschappijen :

AG Insurance , Allianz Belgium, Amma Verzekeringen, Argenta Verzekeringen , Axa Belgium, Baloise Insurance, Belfius Verzekeringen, Corona Direct ,Delta Lloyd Life, Ethias , Federale Verzekering , Fidea, Foyer Assurances, Generali Belgium , KBC Verzekeringen ,L'Ardenne Prevoyante, Nateus, Nationale Suisse, P&V Verzekeringen, Partners Assurances ,Piette & Servis, Touring Verzekeringen , Meer info: www.carattest.be

Car@ttest is operationeel sinds 1 april 2013 en beschikt over schadeattesten die vanaf deze datum verleend zijn.

Bespaar tot 350€ op uw verplichte BA autoverzekering

U moet geen expert zijn: alle contracten voor een BA autoverzekering hebben dezelfde wettelijke basis: enkel de prijs en eventuele bijkomende diensten variëren. Vergelijk dus zeker de tarieven om elk jaar tot 300€ te besparen.

autoverzekering simulatie