autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

Dekt mijn autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid het professioneel gebruik van mijn wagen?

Het aantwoord van onze makelaar Jean-Louis Schretter (FSMA 045498)

Als u een autoverzekering afsluit, moet aangeven welk gebruik u van uw voertuig gaat maken: privé of professioneel. Zich naar het werk begeven valt onder privé gebruik.

Het gebruik maken van de auto voor een opdracht van uw werkgever wordt echter als professioneel gebruik aanzien. Hetzelfde geldt voor leerkrachten (moraal, godsdienst, LO) die lesgeven in verschillende scholen.

Als het gebruik van de wagen, motor of scooter voor rekening van de werkgever echter occasioneel blijft (voor de meeste verzekeringsmaatschappijen is dit het geval als dit gebruik niet meer dan 2.000 km per jaar bedraagt) is het toch mogelijk een verzekeringspolis BA auto voor strikt privé gebruik af te sluiten.

Dat betekent dan weer niet dat u de verzekeringsmaatschappij niet het exacte gebruik van uw wagen moet meedelen. Het is namelijk de verplichting van de verzekerde het risico precies aan te geven.

Daarentegen zullen handelsvertegenwoordigers of zelfstandigen die een wagen in het kader van hun beroepsactiviteiten gebruiken, alsook personeel van de buitendienst van een bedrijf dat voor professionele doeleinden rijdt, onderworpen zijn aan een hogere premie.

Normaal, zal in het geval van werknemers, de werkgever deze verhoogde premie betalen, aangezien hij geniet van het professioneel gebruik van het voertuig.

 
Ook deze vragen kunnen u interesseren:
Waarom een omnium verzekering afsluiten?
Waarvoor dient de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid?
Publiciteit

Bespaar tot 350€ op uw verplichte BA autoverzekering

Autoverzekering simulatie
U moet geen expert zijn: alle contracten voor een BA autoverzekering hebben dezelfde wettelijke basis: enkel de prijs en eventuele bijkomende diensten variëren. Vergelijk dus zeker de tarieven om elk jaar tot 300€ te besparen.
 
 
 Publiciteit
 
 

Publiciteit
Goedkope autoverzekering ?
simulatie autoverzekering
 
Verzekeraar
Verplichte BA
BA met Omnium
  rechterpijl Corona Direct
(12.000 Km/jaar)
259 €
664 €
  rechterpijl Yuzzu (ex-Touring)
220 €
743 €
  rechterpijl KBC
340 €
1.103 €
  rechterpijl Ethias
301 €
635 €
  rechterpijl Aedes (50 jaar)
270 €
705
  rechterpijl Corona Direct
Klassieke Formule
379 €
840 €
autoverzekering simulatie
*Premie voor een bestuurster geboren in 1968, bediende bonus-malus 0, in Vlaams Brabant, privé-gebruik en woonwerkerkeer. De wagen is een VW Golf VII diesel 85 KW, 27.433 EUR excl. btw. die geen rijhulpsystemen hebben. Vrijstelling van +/- 500 EUR in Omnium. Simulatie volgens tarieven geldig op 26.01.2022