autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

Waarvoor dient de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid?

Het aantwoord van onze makelaar Jean-Louis Schretter (FSMA 045498)
Als uw wagen bij een verkeersongeval is betrokken in België of in een land dat vermeld staat op uw groene kaart, is het de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid die tussenkomt om de slachtoffers te vergoeden.

De basisverzekering burgerlijke aansprakelijkheid garandeert, bij een ongeval in fout, de vergoeding van de materiële schade en de lichamelijke letsels veroorzaakt bij anderen.

Het afsluiten van deze autoverzekering is verplicht: een Belgische wet legt elke eigenaar van een wagen die op de openbare weg rijdt de afsluiting van dit autoverzekeringscontract op.

Zo wordt u, als u het slachtoffer bent van een verkeersongeval en u niet verantwoordelijk bent, vergoed na tussenkomst van de autoverzekeringsmaatschappij van de bestuurder die verantwoordelijk werd verklaard.

En als de bestuurder in fout geen verzekeringscontract heeft, of niet kon worden geïdentificeerd, zal het Belgisch Gemeenschappelijk Waarborgfonds wellicht tussenkomen.

 
Ook deze vragen kunnen u interesseren:
De autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid vergoedt niet de lichamelijke schade van de bestuurder, noch de materiële schade aan het voertuig van de bestuurder die in fout is!
Waarvoor dient de omnium autoverzekering en in welke gevallen is ze aan te raden?
Kan ik mijn contract autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid afsluiten bij een maatschappij en mijn contract omnium auto bij een andere?
Publiciteit

Bespaar tot 350€ op uw verplichte BA autoverzekering

Autoverzekering simulatie
U moet geen expert zijn: alle contracten voor een BA autoverzekering hebben dezelfde wettelijke basis: enkel de prijs en eventuele bijkomende diensten variëren. Vergelijk dus zeker de tarieven om elk jaar tot 300€ te besparen.
 
 Publiciteit
 
 

Publiciteit
Goedkope autoverzekering ?
simulatie autoverzekering
 
Verzekeraar
Verplichte BA
BA met Omnium
  rechterpijl Corona Direct
(12.000 Km/jaar)
259 €
664 €
  rechterpijl Yuzzu (ex-Touring)
220 €
743 €
  rechterpijl KBC
340 €
1.103 €
  rechterpijl Ethias
301 €
635 €
  rechterpijl Aedes (50 jaar)
270 €
705
  rechterpijl Corona Direct
Klassieke Formule
379 €
840 €
autoverzekering simulatie
*Premie voor een bestuurster geboren in 1968, bediende bonus-malus 0, in Vlaams Brabant, privé-gebruik en woonwerkerkeer. De wagen is een VW Golf VII diesel 85 KW, 27.433 EUR excl. btw. die geen rijhulpsystemen hebben. Vrijstelling van +/- 500 EUR in Omnium. Simulatie volgens tarieven geldig op 26.01.2022