belfius direct verzekeringen assurance auto


Belfius nodigt zijn klanten uit om via zijn app de autoverzekering per kilometer te simuleren en zo hun besparingen te berekenen

Als je telewerkt, rijd je minder dan vroeger en kan jij dus ook in aanmerking komen voor een goedkopere autoverzekering per kilometer! Dit is een BA autoverzekering die strikt identiek is aan die van andere maatschappijen, want dit contract valt onder de Belgische wetgeving. Het enige verschil zit in het tarief, dat afhangt van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Belfius nodigt zijn klanten uit om een simulatie uit te voeren via zijn bank-app, maar niet-klanten kunnen de berekening ook uitvoeren via de website www.belfius-direct.be (voorheen Corona Direct).

Belfius Direct Verzekeringen

Sinds de Covid 19-epidemie stelt Belfius Insurance een daling vast van het aantal afgelegde kilometers bij zijn klanten. Ecologisch bewustzijn, stijgende brandstofprijzen, dalende koopkracht en nieuwe "multimobiliteitsmogelijkheden" zijn allemaal factoren die de trend naar kortere verplaatsingen versterken. In deze context is het zinvol voor automobilisten om de prijs van hun autoverzekering te betalen die overeenkomt met het werkelijke gebruik dat ze van hun auto maken, ook in termen van vermindering van CO2-uitstoot, want met Belfius Direct (voorheen Corona Direct), hoe minder je rijdt, hoe minder je betaalt. Het kan zelfs gezien worden als een aanmoediging om een inspanning te leveren voor de planeet.

Een voordeligere autoverzekering als je minder dan 15.000 km per jaar rijdt

Volgens Belfius Insurance rijden bijna twee op drie bestuurders in België met hun auto minder dan 15.000 kilometer per jaar. Waarom zouden ze dan betalen voor kilometers die ze niet rijden? Met de Kilometerverzekering, een uniek product op de Belgische markt, hebben al zo'n 111.000 klanten van Belfius Direct Verzekeringen ervoor gekozen om enkel te betalen voor de kilometers die ze werkelijk met hun auto rijden.

Je blijft volledig verzekerd, zelfs als je meer dan het opgegeven aantal kilometers rijdt

Wat als je meer rijdt dan het aantal kilometers dat oorspronkelijk werd meegedeeld voor de berekening van de premie? Geen probleem: je bent en blijft verzekerd, ongeacht de totale afgelegde afstand. Op het einde van het jaar, op basis van hun werkelijk aantal afgelegde kilometers, moeten je gewoon een supplement betalen dat overeenstemt met het extra kilometers ten opzichte van hun oorspronkelijke schatting.

De enige verzekeraar in België die niet-gereden kilometers terugbetaalt

En als je minder rijdt dan verwacht? Belfius Direct betaalt aan het einde van het jaar een deel van hun autoverzekeringspremie terug. In 2020-2021 werden als gevolg van de sterke daling van het aantal verplaatsingen in verband met Covid meer dan 140.000 terugbetalingen gedaan voor een totaalbedrag van 4,7 miljoen euro.

Belfius Direct Verzekeringen App

Een verzekering toegankelijk voor iedereen - Belfius-klant of niet

Je voertuig verzekeren bij Belfius Direct Assurances kan niet eenvoudiger: een (toekomstige) klant kan direct alle informatie over de Kilometerverzekering van Belfius Direct Verzekeringen vinden op zijn website (www.belfiusdirect.be), vervolgens een simulatie uitvoeren en ten slotte zijn verzekering direct online afsluiten op de site, waar zijn beveiligde persoonlijke klantenzone (identificatie via itsme®) hem 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang geeft tot al zijn verzekeringen. Hij kan gemakkelijk zijn verzekeringspolissen raadplegen en beheren en met een paar klikken een schade melden. Uiteraard kunnen ze ook op elk moment een beroep doen op een medewerker van Belfius Direct Verzekeringen om hen vanop afstand bij te staan.

Uiteraard wil Belfius Direct Verzekeringen ook de 1,9 miljoen Belfius Bank-klanten die de Belfius Mobile app gebruiken laten profiteren van deze service en gebruiksgemak. Daarom werd de Kilometerverzekering nu geïntegreerd in de Belfius app. Klanten van Belfius Bank die dat wensen, kunnen nu ook hun auto per kilometer verzekeren, gemakkelijk en zonder de vertrouwde omgeving van hun bank-app te verlaten, en natuurlijk worden ze ook aan het einde van het jaar terugbetaald als ze minder gereden hebben dan verwacht.

Daniela Rizzo - lid van het Directiecomité Verzekeringen van Belfius - voegt hieraan toe: "Met de integratie van de Kilometerverzekering rechtstreeks in de Belfius Mobile app, die gemiddeld 36,6 keer per maand geraadpleegd wordt door 1,9 miljoen Belfius-klanten, zetten we opnieuw een belangrijke stap voorwaarts als geïntegreerde bankverzekeraar. Ik ben ervan overtuigd dat veel klanten van Belfius Bank, die weinig rijden en op zoek waren naar een verzekering die beter aan hun situatie is aangepast, overtuigd zullen zijn door dit unieke product op de Belgische markt".

Bron: Persbericht Belfius Direct van 27/09/2023