autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

29.11.2017

Werd uw voertuig beschadigd tijdens rellen? Bent u dan verzekerd of niet?

Wanneer uw voertuig beschadigd werd tijdens rellen, is de zaak duidelijk: u zal enkel vergoed worden voor de schade ten gevolge van opzettelijke acties of daden van vandalisme als u over een Full-Omnium beschikt.

Als u enkel een BA Autoverzekering hebt, zal u jammer genoeg geen enkele vergoeding krijgen.

De BA Autoverzekering (Burgerlijke Aansprakelijkheid) dekt namelijk, zoals zijn naam het aangeeft, enkel de aansprakelijkheid van de bestuurder van het verzekerde voertuig voor de schade die hij aan derden toebrengt, bij een ongeval in fout.

Maar deze verzekering komt dus nooit tussen voor de schade die aan uw voertuig werd veroorzaakt.

En met een Mini-Omnium? (gedeeltelijke omnium of kleine omnium) Ook hier ontvangt u geen enkele schadevergoeding. Want ook al dekt deze verzekering sommige vormen van schade aan het voertuig, ze komt enkel tussen bij een diefstal, glasbreuk, brand, een aanrijding met dieren of een natuurramp.

Bovendien vermelden alle verzekeringsmaatschappijen in hun algemene voorwaarden tal van uitsluitingen, zoals daden van vandalisme. Ook al had u een Mini-Omnium+ afgesloten, een formule tussen de kleine en de complete omnium, toch zal u evenmin vergoed worden. Deze laatste omvat totaalschade maar zal evenmin tussenkomen.

Het goede nieuws is dat u wel vergoed zal worden als u een Volledige Omnium had afgesloten voor uw voertuig dat tijdens rellen werd beschadigd.

Als u daarentegen een Volledige Omnium autoverzekering afsloot (of Full Omnium), zal uw verzekeraar de herstelling van de schade vergoeden. Over het algemeen is er een franchise van toepassing. De Volledige Omnium dekt alle materiŽle schade die aan uw voertuig werd veroorzaakt, inclusief door daden van vandalisme die eveneens verzekerd zijn.

In de praktijk moet u het volgende doen om na vandalisme vergoed te worden:

Geef uw schadegeval zo snel mogelijk schriftelijk aan bij uw verzekeringsmaatschappij, en vergeet het ook niet bij de politie aan te geven. Ook al hanteert elke maatschappij zijn eigen procedures, toch is het aangewezen klacht neer te leggen tegen X.

Wacht daar niet te lang mee, want in het algemeen moet elk schadegeval binnen maximum 8 dagen worden aangegeven. U moet uw maatschappij alle inlichtingen en nuttige documenten (fotoís, getuigenverslagen, Ö) bezorgen.

Ook al is het niet verplicht klacht neer te leggen, toch kan dat interessant zijn, want indien de daders later worden gevat, kan u alsnog proberen het bedrag van de franchise proberen te recupereren bij de verantwoordelijke(n).

 
 
Publiciteit

Bespaar tot 350€ op uw verplichte BA autoverzekering

Autoverzekering simulatie
U moet geen expert zijn: alle contracten voor een BA autoverzekering hebben dezelfde wettelijke basis: enkel de prijs en eventuele bijkomende diensten variëren. Vergelijk dus zeker de tarieven om elk jaar tot 300€ te besparen.
 
 
 
Publiciteit
 
 
Meest gelezen news
 
De groene verzekeringskaart wordt wit en elektronisch vanaf 1 juli 2020
 
Crashform: Wist u dat uw aanrijdingsformulier vanaf smartphone of tablet kunt melden?
 
Omnium zonder franchise, echt? En tegen welke prijsverschil?
 
Een goedkope autoverzekering in België Waar kan ik dat vinden?
 
Uw autoverzekering berekenen, gratis en in enkele clicks via Internet
 
Schade aan uw motor veroorzaakt door een steenmarter: komt uw omnium tussen?
  Een sterretje laten herstellen en niet verzekerd. Vergelijk de prijzen.
  Car@ttest.be : uw schade attest (gevraagd voor de bonus malus) online raadplegen
 
Waarom de prijzen van de Omnium autoverzekering vergelijken?
 
Waarom de prijzen van de contracten BA autoverzekering vergelijken?
  Voorruit vervangen : de prijzen kunnen oplopen tot het ... drievoudige in België
  Bereken uw autoverzekering bij AG Insurance met enkele clicks