autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

Wat is een bijstandverzekering bovenop mijn autoverzekeringscontract?

Ons antwoord:

Het gaat om een complementaire verzekering bovenop de verplichte autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid die tussenkomt bij een panne of een ongeval waarbij uw voertuig geïmmobiliseerd is.

1. De bijstandverzekering kan de kosten van verschillende tussenkomsten (afhankelijk van de formule) garanderen bij immobilisatie van het voertuig:

  • Depannage van het voertuig (op de plaats van de panne of het ongeval),
  • Takeling van het voertuig tot de dichtstbijzijnde garage,
  • Ter beschikking stellen van een vervangwagen voor de duur van de herstelling, in sommige gevallen wordt dit voertuig gebracht en weer opgehaald.

2. Deze bijstand kan enkel in België geldig zijn, of in België en het buitenland. Kijk dus best na welke formules de verzekeringsmaatschappijen aanbieden.

Enkele belangrijke opmerkingen:

  • De herstelkosten en de mogelijke wisselstukken zijn nooit gedekt door de bijstandverzekering.
  • Sommige verzekeringsmaatschappijen komen niet tussen bij een problemen op minder dan 10 km van uw woonplaats, wat niet interessant is aangezien de meeste pannes (batterij, lekke band, …) thuis plaatsvinden.
  • Wagens ouder dan 10 jaar worden soms geweigerd.
  • Vaak besteden de verzekeringsmaatschappijen de dienstverlening voor bijstand en depannage uit aan gespecialiseerde ondernemingen, zoals Europ Assistance, Mondial Assistance, Touring Assistance, Interpartners Assistance, …

Hoeveel kost een aanvullende bijstandverzekering aan uw autoverzekering?
Bijstand of depannage voor uw wagen kost gemiddeld tussen 70€ en 190€ per jaar afhankelijk van de formules.

Vergelijk de aanbieding van de autoverzekeringen en controleer of de bijstand/depannage in de basisformule is inbegrepen. Als dat het geval is, wordt het meestal in de benaming van de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid vermeld: BA+ …

De tip van onze expert:
"Om vergoed te worden door de maatschappij autoverzekering BA, moet u hen direct aanspreken en niet de onderaannemer. Toch is er een uitzondering, nl. als er
gewonden zijn, iemand in coma ligt, of bij overmacht, … Deze maatschappij zal de depanneur die is tussen gekomen betalen, zelfs al heeft u niet zelf direct uw verzekeraar auto burgerlijke aansprakelijkheid gecontacteerd voor uw bijstand. Voor de herstellingen daarentegen hebt u de vrije keuze. Maar er bestaat ook een lijst van door de maatschappijen erkende koetswerkherstellers."

>> Terug naar FAQ's autoverzekeringen

Bespaar tot 350€ op uw verplichte BA autoverzekering

U moet geen expert zijn: alle contracten voor een BA autoverzekering hebben dezelfde wettelijke basis: enkel de prijs en eventuele bijkomende diensten variëren. Vergelijk dus zeker de tarieven om elk jaar tot 300€ te besparen.
 
 
 
 Publiciteit
 
 
Goedkope autoverzekering ?
simulatie autoverzekering
 
Verzekeraar
Verplichte BA
Omnium alleen
  Corona Direct
Voor 4.000 Km/jaar
183 €
363 €
  Touring
312 €
532 €
  Ethias
310 €
567 €
  KBC
331 €
568 €
  Corona Direct
Klassieke Formule
328 €
477 €
  P&V
346 €
584 €
autoverzekering simulatie
*Premie voor een 50-jarige bestuurder, bediende bonus-malus 0 voor een VW Golf VII diesel (2018) 1.6 CRTDI. 85 KW, 20.165‚ā¨ excl. BTW in Vlaams Brabant, privé-gebruik en woonwerkerkeer. Vrijstelling van 500€ in Omnium. Simulatie volgens het tarief geldig op 14.02.2019