autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

vraag om aan een meisje te stellen

Wat is het gelijkvormigheidsattest?

Het aantwoord van onze makelaar Jean-Louis Schretter (FSMA 045498)

Elk type voertuig vervaardigd of ingevoerd in België werd gehomologeerd door de Federale Overheidsdienst voor Mobiliteit en Vervoer in een Proces-verbaal van Goedkeuring (PVG).

Het Belgische gelijkvormigheidsattest bevestigt dat het voertuig overeenstemt met de inschrijving van het PVG. Het gelijkvormigheidsattest werd u geleverd door de constructeur of de officiële vertegenwoordiger bij de aankoop van uw

voertuig. Daarom verschilt de vorm en de kleur naargelang het merk van het wagen. Het volgt altijd het voertuig, en niet de eigenaar…

Sinds januari 1999 is het Gelijkvormigheidsattest echter verplicht vervangen door het Europese Gelijkvormigheidsattest (COC).

Dit document vermeldt onder andere de eigenschappen van het voertuig, en is dus een beetje de “identiteitskaart” van de wagen.

Het attest geeft ook de CO2-waarde van de wagen aan. Een vermelding die belangrijk is, aangezien ze als basis dient voor de taxatie. Een wagen aankopen brengt nog andere kosten met zich mee, het is dus beter vooraf alle kosten goed in te schatten … en zich goed te informeren.

 

Ook deze vragen kunnen u interesseren:

Wat is de grijze kaart of het inschrijvingsbewijs?
Wat is het keuringsbewijs?
Wat is de groene kaart van de autoverzekeringsmaatschappij?
Publiciteit

Bespaar tot 350€ op uw verplichte BA autoverzekering

Autoverzekering simulatie
U moet geen expert zijn: alle contracten voor een BA autoverzekering hebben dezelfde wettelijke basis: enkel de prijs en eventuele bijkomende diensten variëren. Vergelijk dus zeker de tarieven om elk jaar tot 300€ te besparen.
 
 
 
 Publiciteit
 
 

Publiciteit
Goedkope autoverzekering ?
simulatie autoverzekering
 
Verzekeraar
Verplichte BA
BA met Omnium
  rechterpijl Corona Direct
(12.000 Km/jaar)
259 €
664 €
  rechterpijl KBC
340 €
1.103 €
  rechterpijl Ethias
301 €
635 €
  rechterpijl Optimco
243 €
799
  rechterpijl Corona Direct
Klassieke Formule
379 €
840 €
autoverzekering simulatie
*Premie voor een bestuurster geboren in 1968, bediende bonus-malus 0, in Vlaams Brabant, privé-gebruik en woonwerkerkeer. De wagen is een VW Golf VII diesel 85 KW, 27.433 EUR excl. btw. die geen rijhulpsystemen hebben. Vrijstelling van +/- 500 EUR in Omnium. Simulatie volgens tarieven geldig op 26.01.2022