Vragenronde
Wat is de gebruikelijke bestuurder in een autoverzekeringscontract ?

Edgar le renard des assurance auto en belgique

Het aantwoord van onze makelaar Jean-Louis Schretter (FSMA 045498)

Antwoord van onze makelaar :

De gebruikelijke of regelmatige bestuurder van het voertuig is diegene die de wagen het meest bestuurt. Het is aangewezen bij twijfel de verschillende regelmatige bestuurders te vermelden om perfect gedekt te zijn.

Een regelmatige bestuurder van het voertuig niet aangeven kan gevolgen hebben bij een ongeval. De verzekeraar kan kwade trouw opwerpen om het contract te annuleren en/of de terugbetaling eisen van de schadevergoeding die aan het slachtoffer werd betaald (regresrecht). Vervolgens zal u ook problemen hebben om een nieuwe verzekeraar te vinden.

In het algemeen heeft de verzekeringsnemer de plicht alle mogelijke informatie aan te geven die een invloed kan hebben op de positieve of negatieve inschatting van het risico, zowel bij het afsluiten van het contract of tijdens de duur ervan.

Sommige feiten kunnen ook in uw voordeel spelen, raadpleeg hiervoor uw verzekeraar. Bijvoorbeeld: u hebt met succes een cursus defensief rijden gevolgd, u of uw ouders zijn reeds klant, u verzekert uw auto EN uw motor, u gebruikt uw wagen niet veel, …).