autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

vraag om aan een meisje te stellen

Wat is de betekenis van "materiële schade" in de dekking van een volledige omnium autoverzekering?

Het aantwoord van onze makelaar Jean-Louis Schretter(FSMA 045498)

De volledige omnium autoverzekering, dat is de autoverzekering “alle risico’s” die alle materiële schade aan mijn voertuig dekt veroorzaakt in een context waarbij de verantwoordelijkheid van een derde niet betrokken is, of waartoe men zich niet kan wenden (vluchtmisdrijf).

Aangezien de verplichte verzekering BA Auto de materiële schade aan het verzekerde voertuig niet dekt, is het mogelijk, aanvullend, een specifieke niet-verplichte autoverzekering af te sluiten. Daarmee zijn uw kosten vergoed bij herstelling of verlies van uw voertuig.


De autoverzekeringsmaatschappijen bieden in het algemeen twee contracten aan waarvan zij de modaliteiten en de tarieven vrij kunnen bepalen: het gaat om de “
Mini Omnium” en de “Volledige Omnium”.

De Volledige Omnium, ook Maxi Omnium genoemd, omvat alle garanties van de kleine omnium (of mini omnium of gedeeltelijke omnium) en de dekking van materiële schade aan het voertuig ten gevolge van:

- een ongeval, onafgezien de verzekerde in fout is
- vandalisme

Een reeks van specifieke kosten is vaak opgenomen in de verschillende omnium autoverzekeringcontracten:

Voorlopig en dringende herstellingen, sleepkosten, expertisekosten, douanetaksen, repatriëringskosten van het voertuig en de passagiers, dekking van de tijdelijke vervangwagen, evacuatiekosten, …

Kortom, de “Volledige Omnium” zal alle materiële kosten vergoeden, van een kras op de flank, over totaalschade tot een diefstal. De autoverzekering betaalt de herstelling van schade aan uw voertuig zelfs als u in fout bent, de identiteit van de verantwoordelijke (vluchtmisdrijf) niet kent, of het slachtoffer werd van vandalisme, ...


Een extra tip van onze makelaar:

Opgelet: de omnium autoverzekering dekt enkel accidentele schade.

Als uw versnellingsbak het begeeft, is dat niet het gevolg van een externe oorzaak, en is dat dus niet gedekt.

Als daarentegen ten gevolge van de slechte staat van het wegdek het carter beschadigd raakt en de olie stroomt uit de motor, dan wordt dit als een ongeval beschouwd en is de schade gedekt door de omnium autoverzekering.

Ook deze vragen kunnen u interesseren:

Kan ik mijn contract autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid afsluiten bij een maatschappij en mijn contract omnium auto bij een andere?
Waarvoor dient de omnium autoverzekering en in welke gevallen is ze aan te raden?
Wat is het verschil tussen een kleine en grote omnium voor autoverzekering?
Publiciteit

Bespaar tot 350€ op uw verplichte BA autoverzekering

Autoverzekering simulatie
U moet geen expert zijn: alle contracten voor een BA autoverzekering hebben dezelfde wettelijke basis: enkel de prijs en eventuele bijkomende diensten variëren. Vergelijk dus zeker de tarieven om elk jaar tot 300€ te besparen.
 
 
 Publiciteit
 
 

Publiciteit
Goedkope autoverzekering ?
simulatie autoverzekering
 
Verzekeraar
Verplichte BA
BA met Omnium
  rechterpijl Corona Direct
(12.000 Km/jaar)
259 €
664 €
  rechterpijl KBC
340 €
1.103 €
  rechterpijl Ethias
301 €
635 €
  rechterpijl Optimco
243 €
799
  rechterpijl Corona Direct
Klassieke Formule
379 €
840 €
autoverzekering simulatie
*Premie voor een bestuurster geboren in 1968, bediende bonus-malus 0, in Vlaams Brabant, privé-gebruik en woonwerkerkeer. De wagen is een VW Golf VII diesel 85 KW, 27.433 EUR excl. btw. die geen rijhulpsystemen hebben. Vrijstelling van +/- 500 EUR in Omnium. Simulatie volgens tarieven geldig op 26.01.2022