Vragenronde
De online autoverzekering: hoe werkt dat ?

Edgar le renard des assurances auto en belgique

Het aantwoord van onze makelaar Jean-Louis Schretter (FSMA 045498)

Antwoord van onze makelaar :

De online autoverzekering laat toe een verzekering af te sluiten vanaf uw computer. Alles gebeurt via internet: van de offerte-aanvraag voor een autoverzekering tot het afsluiten van het contract.

Online afsluiten van een autoverzekering is vandaag mogelijk bij sommige verzekeraars. Alles gebeurt vanop uw computer. U moet zich niet verplaatsen of zelfs niet telefoneren.

Hoe werkt dat ?

  • U vult online een vragenlijst in (met vragen over uw profiel en verzekeringshistoriek).
  • U kiest de formule die u bevalt: burgerlijke aansprakelijkheid, mini-omnium of omnium.
  • U vraagt een prijsofferte voor de gekozen verzekering. Deze offerte zal u per email worden toegestuurd, samen met een contract.
  • Als u akkoord gaat met de ontvangen offerte en het contract, kan u het ondertekende contract terugsturen per mail, fax of post.

Wat zijn de voordelen van een online autoverzekering ?

  • Simpel en eenvoudig
  • Geen onnodige verplaatsingen, alles gebeurt vanaf uw computer
  • Aantrekkelijke tarieven: geen bijkomende kosten dankzij de directe en online afsluiting, en geen commissiekosten
  • U hebt de mogelijkheid om zelf steeds makkelijker de prijzen te vergelijken, u kan vergelijken tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen en de beste koop doen! Zo kiest u in functie van de prijzen en uw prioriteiten…

Wat zijn de nadelen van een online autoverzekering ?

  • Het belangrijkste nadeel is de afwezigheid van een persoon die u adviseert en als tussenpersoon fungeert tussen u en de autoverzekeringsmaatschappij. Toch zal u merken dat u kunt rekenen op gespecialiseerde diensten per probleem, de mogelijkheid hebt om een makelaar te contacteren, een call center of een helpdesk als u vragen heeft…

Meestal heeft u de keuze contact op te nemen per email of telefoon waar iemand al uw vragen beantwoordt.

Bovendien drukken we erop dat het hier om een online afsluiting gaat en dat u dus 14 dagen de tijd hebt om van idee te veranderen! Gedurende een periode van 14 kalenderdagen na de datum van ondertekening van het contract dat u afgesloten hebt via internet of via een mailing (verkoop op afstand) die ingaat de dag na het opstellen van contract voor de dienstverlening, kan u steeds uw contract opzeggen (kijk na in de algemene voorwaarden).

Bron : Officieel document van de Federale Overheidsdienst op het adres : http://economie.fgov.be/fr/