autoverzekering berekenen
Maak 15 simulaties

www.autoverzekering-berekenen.be

vraag om aan een meisje te stellen

In welke gevallen wordt de aangenomen waarde gebruikt door de autoverzekering?

Het aantwoord van onze makelaar Jean-Louis Schretter (FSMA 045498)

De aangenomen waarde is eenvoudig de waarde die vooraf werd overeengekomen tussen u en uw autoverzekeraar in een overeenkomst, en die wordt gehanteerd om u te vergoeden.

In eenzelfde autoverzekeringscontract zijn verschillende aangenomen waarden bepaald die rekening houden met de mogelijke toestanden die zich kunnen voordoen.

A. Als uw wagen hersteld kan worden (en dus niet perte totale werd verklaard), voorzien sommige contracten een bepaalde degressieve waarde die rekening houdt met zijn leeftijd. De waarde van uw wagen daalt al dan niet in de tijd. Dat is vooraf overeengekomen tussen u en de autoverzekeraar. Deze waarde is bepaald op basis van de cataloguswaarde en een percentage. Daarmee wordt rekening gehouden bij de schadeloosstelling door de autoverzekering.

B. Uw wagen kan niet hersteld worden: componenten zoals het chassis, de stuurinrichting, … zijn geraakt. We spreken van totaalschade, de verzekeraar vergoedt u op basis van de aangenomen waarde van uw wagen zoals vermeld in uw autoverzekeringscontract.

Om te bepalen wanneer een toestand van totaalschade of perte totale zich voordoet, maakt de autoverzekeraar, samen met de expert, de volgende berekening: de reparatiekost + de waarde van het wrak moet een hoger bedrag opleveren dan de reële

waarde van de auto. Het is enkel in deze specifiek financiële toestand dat uw voertuig perte totale zal worden verklaard.

C. Uw wagen is gestolen of werd niet teruggevonden: de autoverzekeraar betaalt u de aangenomen waarde van het voertuig.

Maar de schadeloosstelling door de autoverzekering kan ook gebeuren op basis van de reële waarde, dus op basis van het bedrag dat u werkelijk hebt betaald bij de aanschaf van de auto.

Verschillende opties worden u aangeboden. En als u een akkoord bereikt met uw verzekeraar, is alles mogelijk wat het bedrag van de schadeloosstelling en de berekeningswijze betreft…

Ook deze vragen kunnen u interesseren:

Hoe bepaalt de autoverzekeringsmaatschappij de aangenomen waarde om uw schadevergoeding te bepalen?
Hoe wordt de reële waarde van het voertuig berekend door de autoverzekering?
Wat is de verzekerde waarde in mijn omnium autoverzekeringscontract?
Publiciteit

Bespaar tot 350€ op uw verplichte BA autoverzekering

Autoverzekering simulatie
U moet geen expert zijn: alle contracten voor een BA autoverzekering hebben dezelfde wettelijke basis: enkel de prijs en eventuele bijkomende diensten variëren. Vergelijk dus zeker de tarieven om elk jaar tot 300€ te besparen.
 
 
 Publiciteit
 
 

Publiciteit
Goedkope autoverzekering ?
simulatie autoverzekering
 
Verzekeraar
Verplichte BA
BA met Omnium
  rechterpijl Corona Direct
(12.000 Km/jaar)
259 €
664 €
  rechterpijl KBC
340 €
1.103 €
  rechterpijl Ethias
301 €
635 €
  rechterpijl Optimco
243 €
799
  rechterpijl Corona Direct
Klassieke Formule
379 €
840 €
autoverzekering simulatie
*Premie voor een bestuurster geboren in 1968, bediende bonus-malus 0, in Vlaams Brabant, privé-gebruik en woonwerkerkeer. De wagen is een VW Golf VII diesel 85 KW, 27.433 EUR excl. btw. die geen rijhulpsystemen hebben. Vrijstelling van +/- 500 EUR in Omnium. Simulatie volgens tarieven geldig op 26.01.2022